Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını imzaladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yapacak adayların öncelikle depremzedeler için AFAD'a yardım bağışı yapacağını açıkladı. Ayrıca Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti.

Erdoğan seçim tarihi ile ilgili açıklamasında, "Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum. Buna göre; 2 ay sonraki ilk pazar günü milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Seçimlerin yenilenmesi kararı ülkemize, milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ZONGULDAK'TAN KİMLER ADAY OLACAK ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini resmen açıklaması ile birlikte ilimizdeki siyasi partilerde aday adaylıkları için yoğun hareketlilik gözlenmesi bekleniyor.

Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin daha önceden isimleri telaffuz edilen aday adaylarının resmi başvurularını yapmaları bekleniyor.

Ak Parti'den mevcut milletvekilleri dışında yeni ve iddialı isimlerin milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacakları bildiriliyor.

Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı ve İl Başkan Yardımcısı Nejdet Tıskaoğlu ile Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt'un aday adaylığı başvurusunda bulunacakları ifade edilirken, İl Başkanı Muammer Avcı'nın Ankara'dan gelecek bilgiye göre adaylık konusunda karar vereceği belirtiliyor.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Nejdet Tıskaoğlu'nun Pazartesi günü saat 17.00'de Madenci Anıtı önünde adaylığını açıklayacağı öğrenildi.M

CHP'de mevcut milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ile Ünal Demirtaş'ın adaylıklarına kesin gözüyle bakılırken, mevcut CHP milletvekillerinin bu seçimde de Zonguldak'tan aday olmak istedikleri ifade ediliyor. CHP'den Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un da milletvekili adaylığı için başvuruda bulunabileceği, Merve Kır'ın ise bu dönem için adaylık düşünmediği CHP kulislerinden gelen haberler arasında yer alıyor.

*** Milliyetçi Hareket Partisi'nde parti tabanı ve parti teşkilatlarının MYK Üyesi Murat Kotra'nın Zonguldak'tan aday gösterilmesi yönünde görüş birliği oluştuğu gözlemleniyor. İlimizde yaklaşık iki yıldır parti teşkilatları ile yoğun siyasi çalışmaları koordine eden Murat Kotra ile ilgili Zonguldak kamuoyunda oluşan olumlu izlenimin 14 Mayıs'ta oy olarak geri döneceğini savunan ülkücüler, Kotra'nın aday olması halinde en az bir milletvekilliğinin garanti olduğu görüşünü savunuyor.

İYİ Parti'nin birinci sıra adayının Zonguldak eski Valisi ve İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen olacağı tahmin ediliyor. İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay'ın, tam seçim arefesinde " Erkmen'in açıklamalarından rahatsızlık duyuyorum" şeklindeki açıklamalarına rağmen, ilçe teşkilatlarının tamamının Yavuz Erkmen'i desteklediği, Erdal Gülay'ın kendi kişisel görüşünü açıkladığı belirtiliyor.

*** Öte yandan Cumhur İttifakı'nı ve Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin hem Cumhurbaşkanlığı, hem de milletvekili genel seçiminde belirlenen yerlerde ortak listelerle seçime girecekleri ve bu konuda her iki ittifakı oluşturan partiler arasında uzlaşma sağlandığı bildirildi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi