Diyaliz Ogan Nakli Başkan yardımcısı Birsen Demirbağ, "Organ bağışlayarak hayat kurtarın" çağrısında bulundu.

Zonguldak'ta 3-9 Kasım Organ Bağışı kapsamında Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği tarafından organ bağış stand açıldı.

Zonguldak Level Hastanesi önünde açılan stantta dernek yönetim tarafından vatandaşlara organ bağışının önemi anlatıldı organ bağış yapan vatandaşların bağışları gerçekleştirildi.
Diyaliz Ogan Nakli Başkan yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, organ bağışının önemli olduğunu ifade ederek vatandaşları organ bağışlamaya davet etti

Demirbağ, "Bugün organ bağış haftası ile ilgili bir stant açtık. Her yıl 3- 9 Kasım tarihlerinde organ bağışı haftası olarak kutlanır. Aslında bu haftanın önemi büyüktür, çünkü ülkemizde organa ihtiyacı olan çok hastamız vardır. 
Ben şöyle diyorum, Her organ bir hayat kurtarır. Sizlerden rica ediyorum empati yaparak hayat kurtaracağınıza inanarak bizleri ziyaret edin. standımıza buyurun organ bağış haftamıza bizlere yardımcı olun.
Diğer yandan sadece Kasım ayında değil  Mart ayında da stant açıyoruz. Ayrıca tüm hastanelerimizde de organ bağışı birimlerimiz vardır ve birimlerimizi de ziyaret ederek organ bağışımızı hastanelerimizde de yapabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Stantda organ bağışlayan Savaş Elmas isimli vatandaşta "Organ bağışlamak hayat kurtarır ve  herkesi organ başlamaya davet ediyorum" şeklinde konuştu 
(Haber- Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi