ÖTV matrah düzenlemesi sadece 600.000 lira ve altındaki araçları kapsıyor.

ÖTVde masraf düzenlemesi'nin yürürlüğe girmesi ile beraber sıfır araç fiyatlarında indirim oldu. Yapılan ÖTV matrah indirimi ise ancak değeri 600 bin lira ve altındaki fiyatta olan araçları kapsıyor.

Zonguldak'ta Raycar Otomotiv Sahibi Recep Aydemir, ötv matrah düzenlemesinin sıfır araç piyasasını doğal olarak canlandırdığını ancak Zonguldak'ta ise sıfır araç sıkıntısının yaşandığını ifade etti.
Pandemi ile beraber otomobil fabrikaları üretimini kıstığını ve şu anda Zonguldak'ta bayilerde sıfır araç bulunmadığını ifade eden Recep Aydemir, "Zonguldak'ta şu anda bayilerde sıfır araç sıkıntısı var bayilerde sıfır araç yok vatandaş bu ÖTV matrah indiriminden yararlanamayacak anlamına geliyor. ÖTV matrah indirimi ulusal basında sanki tüm sıfır araçlarda indirim yapılacakmış gibi haberler sunuluyor ancak gerçek çok farklı. Yapılan bu ÖTV matrah indirimi sadece 600 bin lira ve altındaki araçları kapsıyor. ve Zonguldak'ta sıfır araççı sıkıntısı olduğu için bu indirim pek bir anlam ifade etmiyor"dedi.

Recep Aydemir ayrıca Zonguldak'ta ikinci el piyasasını çok pahalı olduğunu belirterek, ikinci elde piyasanın ucuzlayacağı beklentisini ise tamamen bir hayal olduğunu ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi