Bolu'daki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, kar yağışı yetersiz kalınca 25 pistten sadece 8'i açılabildi. Otellerin doluluk oranı da yüzde 20 civarında. Kartalkaya, son 42 yılın en kötü sezonunu geçiriyor. Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, bu sezon kar istenilen seviyeye ulaşılamadı. Hava sıcaklığı nedeniyle kısa süreli karın yağdığı, 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya'da pistlere yapay kar takviyesi yapıldı. Güneşin vurduğu noktalarda karlar, tamamen erirken, 25 pistten sadece 8'inde kayak yapılabiliyor.

Bu da özellikle yarıyıl tatiline girildiği bu günlerde aileleri etkiliyor. Çocuklarını kayak merkezlerine götürememenin sıkıntısını yaşayan bazı aileler; "öyle haftalığına değil ama bir günlüğüne, iki günlüğüne çocuklarımızı Kartalkaya'ya  götürebiliyorduk, şimdi o olanağımız mevsim şartlarının anormalleşmesi sonucu ortadan kalktı. İnşallah seneye iyi olur, bol kar yağar" şeklinde konuştular.

Bu arada bazı Zonguldaklı aileler de "aslında iyi oldu, çocuğumuzu Kartalkaya'ya götürecek zaten paramız pulumuz yoktu, kar yağmaması bahane oldu" dediler.

(İHA)

Editör: Haber Merkezi