"Eğitim kurumlarımızdan, endüstri meslek liselerimizden, üniversitelerimizden, meslek yüksek okullarımızdan mezun olan kardeşlerimizin etkinlikleri ile bizim özel sektörün piyasada beklediği yetkinlikler arasında maalesef ciddi bir uçurum var"

İkinci Zonguldak Günleri Etkinliği, 27-30 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda yapılan 4 günlük etkinliğin 2'nci gününde Zonguldak STK Grupları, iş adamları ve siyasiler kahvaltıda bir araya geldi.
Maltepe Belediyesi Sosyal Tesisler Terası'nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında dernek baskanları ve iş adamları konuşmalar yaptılar.
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, kahvaltı programında bir sunum gerçekleştirdi.

YATIRIMCI DESTEKLENMELİ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, sunumunda şu konulara yer verdi:

"Karşılıklı önlemler, tedbirler,  ticari baskılar ve  gümrükler dünyadaki ticaret hayatını şekillendiriyor ve maalesef bizim bölgemizde etrafımızda hiçbir zaman eksik olmayan yani Suriye, İran, Irak ve Rusya'daki  bölgesel çatışmalar dünyanın gündeminde önemli bir yer tutuyor.
Önemli bir husustan bahsetmek istiyorum; İnsani kaynağı etkinliğimizin uyumsuzluğu. yani bizim eğitim kurumlarımızdan, endüstri meslek liselerimizden, üniversitelerimizden, meslek yüksek okullarımızdan mezun olan kardeşlerimizin etkinlikleri ile bizim özel sektörün piyasada beklediği yetkinlikler arasında maalesef ciddi bir uçurum var ve hala bu konuyu çözebilmiş değiliz. İnovasyon ekosisteminin eksikliğini hepimiz çok konuşuyoruz ve ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Ancak çok mesafe aldığımızı da söyleyemeyiz. İhracatımızı yaptığımız ürünlerimizin katma değeri ve teknolojiyi arttırmak zorundayız. Bu da önemli bir gündem. Ayrıca yapısal reformlar da önemli bir gündem ve yarın da öyle olacak çünkü dünya her gün değişiyor."

Zonguldak'ta havaalanımız da var. Allah devletimize zeval vermesin, karayollarımız ve demiryollarımız da yenilendi. Dolayısıyla 4 ulaşım hattının kesiştiği bir coğrafya haline geldi Çaycuma bölgemiz ve biz de burada repo, antre, paketleme tesisi gibi e-ticaret gibi yatırımları gibi, yatırımları derli toplu yapalım ve hepsini bir araya toparlayalım dedik. Dolayısıyla girişimciler tek başına tarım arazilerinde olmasın çevreyi de kötü kullanmasın diye hepsi bir arada olsun diye böyle bir proje tasarladık. İnşallah bunu da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz ve bu proje de asgari 2.000 kişilik istihdam vaat ediyor diyebiliriz."

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi