İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilen “Türkiye – Özbekistan Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesinde Yeni Ufuklar Sempozyumu “programı kapsamında Özbekistan’da bulunan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan BEKAR tarafından verilen, T.C Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai UÇARMAK’ın teşrifleri ile gerçekleşen resepsiyona katılım sağladılar.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası heyeti; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve İhracatçı Üyesi Ömer Faruk Yıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ihracatçı Üyesi Turgay Yılmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ihracatçı Üyesi Yunus Aydoğan ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’dan oluştu.
Sempozyum ve görüşmelerde, Özbekistan’da öne çıkan yatırım alanları Türkiye’den Özbekistan’a İhracat Yapan Sektörler Makine, Mekanik Parça, Plastik ve Mamulleri, Demir Çelik Mamulleri, Elektrikli Cihazlar, İnşaat Malzemesi, Mobilya, İhracat Potansiyeli Olan Ürünler Makine, Elektrikli Aletler, Motorlu Taşıt ve Aksamlar, Demirli Metaller ve Türkiye’nin Özbekistan‘dan İthalatı Bakır ve Mamulleri, Çinko ve Mamulleri, Plastik ve Mamulleri  konuları ele alınarak yeni ihracat ve yatırım alanları istişare edildi.

DEMİR:ÜYELERİMİZİ ÜRETİME TEŞVİK EDİYORUZ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, açıklamasında,"Yapmış olduğumuz çalışmalarda üyelerimizi katma değerli ürün üretmeye teşvik ediyoruz. Yine ürettikleri bu ürünleri ihraç etmeye yönelik ortam hazırlıyoruz. Bu konuda ön açıcı çalışmalar yapıyoruz. Özbekistan ziyaretimiz de bu amacımıza hizmet ediyor. Burada çok faydalı temaslarımız olmakta. Üyelerimizin faydasına olacak kazanımlarla Zonguldak'a döneceğiz’’dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi