22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akın, Zonguldak Belediyesi'nin gelirlerinin oldukça az olduğunu ifade ederek, Zonguldak'a Avrupa'dan turist çekeceklerini ifade etti. Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

"Zonguldak Belediyesi'nin gelirleri çok az. Bütçesini inceledim. 2023 yılında işte bu yılda yapılıyor ya 2024'ün bütçesi mecliste kabul görüyor. 2024'e sıfır zamla giden bir bütçe. Eğer Zonguldak enflasyonu halletmişse bence merkez hükümete de destek olsun bu belediye. Yani neye göre sıfır zamla gidiliyor. Bu şunu gösteriyor; demek ki 'seçildikten sonraki ilk mecliste o günün Türkiye'deki dolar şartlarından yeni zamlara hazırlıklı olun' demek oluyor. 

Harun Akın'ın Zonguldak belediye başkanlığında Zonguldak Belediyesi'nin gelirleri artacak arkadaşlar. Tabii hemen sorabilirsiniz. Ne geliri artacak?  Zonguldak'ta kömürün yanına koyacağımız çeşitlemeler var. Deniz memleketiyiz.
Denizden taşımacılığı düşünüyoruz. Yani Amasra'yla Ereğli arası izin alabilirsek Akçakoca'ya kadar deniz otobüsleriyle  denizden para kazanmayı, plajlarımızı artırmayı deniz kenarlarındaki  restoranlarımızı, kafelerimizi, eğlence yerlerini konaklama yerlerini arttırmayı düşünen çok ciddi projelerimiz var.
Bunun yanında  Zonguldak'ın doğasının güzelliğini meşhurdur. Zonguldak'ta  çok ciddi, Avrupa'nın en pahalı turizm olan treking turizmi diyorlar buna. Doğa yürüyüşü var. Zonguldak'ın çok elverişli alanları olduğunu biliyorum. Buralarda Zonguldak Belediyesi olarak çok güzel konaklama yerleri, bungalov tipi, turizme yönelik ilgili firmalarla da çalıştıktan sonra Avrupa'dan Zonguldak'a turist çekmek istiyoruz.
Tünellerimiz var, mağaralarımız var. 
Onun yanına turizm yürüyüşlerini koyduğumuz zaman denizle buluşturduğumuz zaman bambaşka bir turizm kenti ortaya çıkıyor."

Kaynak: Ercan Demir