Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ”Ereğli’de yurt binası başladı. Bir hızla gidiyor. Yaklaşık 13 metre kare kaymakamlığımız vakıf başkanlığında o blok biterse Ereğli’de rahatlık olacak. Diğer binaların yapımı maliyet işi. Ereğli de öğrenci sayımızı artırmamıza engel yok. O bina biterse çok rahatlık olacak. Diğer binaların yapılması için bizde başvuracağız. Ereğli’ye bina projemiz var. Teknokentimizi büyütüyoruz. Burada fa öncelikli illerden biriyiz. Burada büyüteceğiz. Çaycuma’da şube açacağız. Ereğli’ye de bir teknokent düşünüyoruz”dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hakan Kutoğlu, Prof.Dr.Hakan Bakkal ve Basın İletişim Sorumlusu Doç. Dr. Tuğba Akdal, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC)’ye iadeyi ziyarette bulundu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC)Başkanı Derya Akbıyık, “Değerli arkadaşlar sayın rektör hocam ve rektör yardımcılarımız bizlerle beraber. Hocamız iadeyi ziyaret yaptık. 1 yıla giren bir süreç var. Yüz yüze eğitim alamazsak da online eğitimler devam ediyor. Bugün ki ziyaret için teşekkür ediyoruz. Hocamız üniversiteyle ilgili son bilgileri verecek”dedi.

‘Medyanın önemini biliyoruz’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer,  “İadeyi ziyaret. Daha sık beraber oluruz. Medyanın önemini biliyoruz. Güzel hizmet veriyorsunuz. Hepimiz Zonguldak için çalışıyoruz. Şimdi yoğun bir gündem var. Artık seçim kapımıza dayandı. Daha çok çalışıyorsunuz. Süre daraldı. Ondan sonra epey bir çalışma olacak. Devletimiz milletimiz için en iyisi olur. Pandemiden sonra deprem felaket yaşadık. Rabbim bir daha bizi böyle afetle sınamaz seçimden sonra da Türkiye normalleşir. Geçmiş olsun iadeyi ziyaret yapmış oldu”dedi.

‘Kalp Damar bölümüne 3 kişi aldık’

Kalp Damar bölümüne 3 kişi alındığını ifade eden Rektör Özölçer, “Tıp fakültesinde doğalgaz dönüşüm şeyimiz devam ediyor. Sırtımıza yüktü o. Çaycuma kampüsü hariç büyük para tutan çok önemliydi bunu düzelttik. Buradan da Ereğli’den de bir firma aldı. Kısa zamanda bunu halledecek. Hastanemizi bir üst seviyeyi almak için polokinliklerimizi dışarıya almayı planlıyoruz. Bu arada hastane Yönetimimiz rektör yardımcımız yönetiminde odalarda yön bulmayla ilgili anjo cihazı gelmiş olacak. Kalp damar bölümüne 3 kişi alıyoruz. Onlardan başlıyor. Onkolok ihtiyacıydı. Bir kişi aldık oda baya iyi çalışıyor. Artık hastalarımız dışarı illere gitmek zorunda kalmıyorlar. Peşinde olduğumuz 2 doktor daha var yeni bir müjde verebiliriz. Mahmut Özer’in zamanında yapılan onkoleji bölümü var. Atıl durumda durması iyi değildi. Şuan tam kapasite çalışıyor”diye konuştu.

‘Deprem felaketinde 13 öğrencimiz hayatını kaybetti’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Eczacılık bölümü açılacak. Beden Eğitim Yüksek Okul için yeni bir spor salonu gündemde.  Elaman ihtiyacı oluyor.  Televizyon vs yenileceğiz. Asansörün ilk dördünü yeniledik. Devamını yenileyeceğiz. Burada ilik nakli de yapabileceğiz. Yörede önder bir hastane olduk. Artık büyümek gerekiyor. Otopark projesi  düşünüyoruz.  Ana merkezden sonra en büyük kampüsümüz. Pek çok bölümü uzaktan eğitimle tamamlamak zorunda kaldık.  Öğrencilerimiz 450 civarında burs vermiştik. Öğrenciler gelmeyince burslarını devam ettiriyoruz. 2400 kadar öğrencimiz deprem bölgesinde adres vermiş. Onların yüzde doksan beşine ulaşmış durumundayız. 13 öğrencimiz vefat etti. Orada olanlara yardım ediyoruz. Bizde elimizi taşın altına koyduk. Tespit ettiğimiz öğrencilere burs veriyoruz. Bilgisayar ihtiyacı olana bilgisayar veriyoruz. Her gelene elimizi dokunduruyoruz. Kütüphanemiz herkese açık.”

‘Ereğli’ye Teknokent yapmayı planlıyoruz’

Ereğli İlçesinde Teknokent yapmayı planladıklarını ifade eden Rektör Özölçer, “
Herkes gelebilir. Hizmet verebiliyoruz. En yoğun depremzede Çaycuma’da kalıyor. Üniversiteler de zor durumda. Onlara bir şekilde destek oluyoruz. Ereğli’de yurt binası başladı. Bir hızla gidiyor. Yaklaşık 13 metre kare kaymakamlığımız vakıf başkanlığında o blok biterse Ereğli’de rahatlık olacak. Diğer binaların yapımı maliyet işi. Ereğli de öğrenci sayımızı artırmamıza engel yok. O bina biterse çok rahatlık olacak. Diğer binaların yapılması için bizde başvuracağız. Ereğli’ye bina projemiz var. Teknokentimizi büyütüyoruz. Burada fa öncelikli illerden biriyiz. Burada büyüteceğiz. Çaycuma’da şube açacağız. Ereğli’ye de bir teknokent düşünüyoruz. Öğrenci sayılarımız dolmuştu. Bu senede dolacağına inanıyorum. Artık kaliteye önem vermemiz gerek. Bu sene ki veriler iyi.  Hastanede personelimiz memnuniyet oranından artış var. Buda bizi sevindiriyor. Pek çok hazırladığımız proje pazarı gibi şeyler var. Deprem dolayısıyla mecbur kaldı. Eylül Ekim ayına erteledik. Yüzme havuzumuz herkese açık.”

‘5 üniversite ile ortak iş birliği yapacağız’

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Sakarya, Düzce, Kocaeli, Gebze ve Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ortak bir iş birliği protokolü imzalayacağız. Ortak projeler oluşturabiliriz. YÖK Başkanın katılımıyla olacak. 5 üniversite olarak. Ne yapmak gerekiyorsa zorluyoruz. 5 üniversite birlik olursak daha iyi olur”dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi