Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel Çalışma Bakanlığı Vedat Işıkhan'ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi ve ayrıca Ticari İş Merkezi Projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.  Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel şunları söyledi:

"TİCARİ İŞ MERKEZİ YAPACAĞIZ"

"Şimdilerde yoğun bir çalışma içindeyiz.  Bildiğiniz gibi çarşı merkezindeki arsamızın proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Plan, zemin açma çalışmaları, sondaj çalışmaları bitti. O verileri elde ediyoruz. Ondan sonra da  projenin çizim aşaması, hesap, yaklaşık maliyet bunların  çalışmalarını yaptıracağız.  Kısmetse işte önümüzdeki dönemde de ortaya çıkacak  parasal miktar sonucunda da yönetim kuruluyla yapım ihalesiyle ilgili toplantılar yapılıp sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Yani Zonguldak'a güzel bir iş merkezi kazandırmak istiyoruz. 
Yönetim kurulunda alınan kararla Amelebirliği ticari iş merkezi şeklinde adı tanımlandı. Tabii yani Ticaret Merkezi olarak da orada bağımsız bölümler içinde de home ofisler, bürolar,  dershane, mağazalar, banka vs.  oluşturacağız
Bunların  satılabilirliği, kiraya verilebilirliği geriye dönüşlerine hangisinde karın fazla olduğuna  o zaman karar vereceğiz. Ama ilk önce şu projelerimiz bir bitsin. Zeminle ilgili bir çalışma daha yapılacak iyileştirme ortaya çıksın. Çünkü arazinin zeminde ben jeoloji mühendisi olarak baktığımızda illaki öyle bir binada zemin etüdü yapılması gerekir. Bu da bir ek bir külfet bir maliyet oluşacak. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

"BAKANIMIZ ZONGULDAK'IN YÖRESEL YEMEKLERİNE HAYRAN KALDI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Zonguldak ziyaretinde değerlendiren Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bildiğiniz gibi yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'mız Vedat Işıkhan ilimizi ziyarete geldi. 

Armutçuk TTK maden ocağında bakanımızı ocağa girdi. Ocakta madencilerle bir araya geldi ve ocak içinde madencilerle birlikte yemek yedi. Yemekte ilimizin veya işte bölgemize uygun kültürel, tarihsel süreç boyunca gelişmiş yöresel yemeklerden bakanımıza tattırdık ve bakanımız bölgemizin yemeklerinde hayran kaldı. Bakanımızla yoğun bir program geçirmiş olduk. Bakanımıza Amelebirliği'nin çalışmaları hakkında  detaylı brifingler verdik. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz"

"AMELEBİRLİĞİ'NİN  RESMİ BİR KURUM OLDUĞUNU ZONGULDAK'TA HİSSETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Amelebirliği'nin şu ana kadar resmi bir kurum olmasına rağmen sivil toplum mantığı ile yönetildiğine dikkat çeken Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, "Amelebirliği'nin, devletin bir bakanlığına bir bağlı kuruluşu olduğunu biz burada Zonguldak'ta hissettirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.
 

Kaynak: Ercan Demir