Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Lavuar Alanı'na 173 dükkanlı, fuar ve kongre merkezinden oluşan kompleks yatırım Viaport yapacaklarının müjdesini verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Zonguldak için projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ifade etti.

Başkan Ömer Selim Alan lavuar alanına bünyesinde fuar ve kongre merkezi olan 173 dükkanlı bir iş merkezi kompleksisini hizmeti açacaklarını ve ayrıca lavuar alanı projesini de kısa sürede tamamlanacağını belirterek şunları ifade etti;


"173 DÜKKANLI VİAPORT YAPACAĞIZ"
Lavuar Alanı Projesi  başladı. Zemin çalışmaları da başladı. 
Malumunuz Emlak Konut vasıtasıyla yapacağımız bir proje daha vardı. Şu tabiri kullanıyorduk  2 katlı bir açık Viaport gibi. 173 tane dükkanın olacağı bir iş merkezi. Bu hem Şehir merkezine bir canlılık getirecek hem de istihdam anlamında çok büyük katkı sağlayacağını umuyoruz. Öyle değerlendiriyoruz. Onu da bu sabah bir görüşme gerçekleştirdik Emlak Genel Müdür Yardımcımızla beraber. Inşallah bu ay içinde ihaleye çıkması planlanıyor.
Eş zamanlı şekilde bizim niyetimiz en geç Temmuz-Ağustos'da hem lavuar alanı projesini bitirip projeyi TOKİ tarafına yapılacak projeyi hem de Emlak Konut'u bitirip bir an önce o bölgenin hareketlenmesini bütün vatandaşlarımız gibi ben de canı gönülden istiyorum. 
Tekrar altını çizerek söylüyorum. Hükümetimizin desteğini alarak TOKİ'ye daha fazla çok şey yaptırarak,  Emlak Konut vasıtasıyla daha çok proje üreterek hükümetimizin gücünü 5 yıl daha inşallah Zonguldak'ımızda hissettirmek ve onları memnun etmek istiyoruz. 

"BAKANLIK YAPIYOR BELEDİYE YAPMIYOR ELEŞTİRİSİNE GÜLÜP GEÇİYORUM"
Muhalefetin yatırımları devlet yapıyor. Kendisi yapıyormuş gibi davranıyor eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi:

"Ben sadece gülüp geçiyorum. Bu yapılanların belediyemizin bütçesiyle yapılamayacağını, bunu söyleyen CHP'nin içindeki belli Meclis üyeleri işte isimlerini söylememe gerek yok. Ya da işte atıyorum kademe başkanları tabii bunları söyleyecekler. Şöyle. Çünkü daha önceki 10 yılda malum neler yapıp neler yapmadık. Vatandaşımız takdir eder. Ben onlara geçmişe dönmek istemiyorum. Biz iki bin on dokuza aday olduktan sonra sahada zaten bunun üstünü basa basa altını çizse demiştik. Hükümetimizin diğer illerimize yaptığı gibi hatta daha fazlasını Zonguldak'ımıza getireceğimizi söylemiştik. E bunu da biz tabii il başkanımız, vekillerimiz, siyasi iradeyle beraber aktarıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza, onlardan da hizmetleri alıp buraya getiriyoruz. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Tabii bu da zorlarına gidiyor. Onlar da haklı. Biz onları üzmeye, onların zorlarına gitmeye daha fazlasıyla devam edeceğiz arkadaşlar. 


"ELMAS PARK YILBAŞINDA AÇILACAK"

Elmas park'ın bir cazibe merkezi haline geldiğini ve yılbaşında açılışında yapılacağını açıklayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim olan sözlerine şu şekilde devam etti;

Elmaspark için cazibe merkezi olacak sözümüz gerçekleşiyor.
Yılbaşına doğru zaten inşallah bir açılış planlıyoruz orayla ilgili. Malum belediyemizin arkasından köprü altına doğru geçen bir yaya geçidimiz vardı. Malu şu an kapalı. Şantiye alanı olduğu için. Onu da inşallah bir on beş güne kalmaz, en geç gene korunaklı bir şekilde vatandaşımızı riske etmeden açarsak o zaman oradaki aks daha da yoğunlaşacak. Acılık daha önce de söylemiştir bir cazibe merkezi olacak. Elmas Park diye. İnşallah sayılı günler kaldı.
Bizim esnafımız, bizim insanımız. Dediğiniz gibi artık o günkü karamsarlıktan ziyade artık biraz memnuniyet tarafına kaymaya başladı iş"


"ZONGULDAK'TA HER ŞEY YAPILANA KADAR MUHALEFET EDİLİYOR YAPILDIKTAN SONRA ÇOK İYİ YAPILMIŞ DENİLİYOR"

Zonguldak'ta yapılan her yatırıma muhalefet edildiğini ancak yapıldıktan sonra çok iyi yapıldığı şekli ile eleştirilerin tam tersine döndüğüne dikkat çeken Başkan Ömer Selim olan şunları ifade etti

"Zonguldak'ta böyle bir durum var ne yazık ki bir şey yapana kadar. Şu an içinde bulunduğumuz bu uzun Mehmet Camii'nin parkı olsun, Uzun Mehmet Parkı olsun. Buraya da ilk başladığımızda böyle bir Defans vardı. Ama bittiği zaman bütün olumsuz tepkiler yerine olumlu tepkilere ve mutluluğa, memnuniyete bıraktı. Zonguldak'ta her şey yapana kadar, yapılana kadar bir defans oluyor. Ama yapıdan sonra da iyi olmuş deniyor. Biz o iyi olmuş kısmını çok düşündüğümüz için ilk başta tabii ki tepkiler bizim için önemini değerlendiririz. Gözümüzden kaçan bir yer vardır. Ben de etten kemiklerim sizler gibi. Hatamız olabilir, eksiğimiz olabilir. Arkadaşlarımızın gözünden kaçabilir. Biz onları tabii ki değerlendiriyoruz. Ama biz doğru bildiğimiz vatandaşımızı bizden iddialı bir şekilde dik durarak, diklenmeden yapmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: Ercan Demir