Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge  ile yaptığımız röportajda Bilge Zonguldak’a kazandırmak istediği projelerinden bahsetti. 

Kent konseyi başkanlığına seçilen Mustafa Bilge diğer illere kıyasla en yetersiz kütüphanenin Zonguldak’ta olduğunu söyledi.  Zonguldak şehir merkezinin bir kültür merkezine ihtiyacı var diyen Bilge açıklamasında şunları söyledi, 
“ Projelerim arasında en önemli proje, fakat ben bu projeyi fikren önerebilirim faaliyete geçiremem. Biz tavsiye niteliğinde bir kuruluşuz. Kazmayı , küreği vurup Belediye ya da vilayet gibi bizim öyle bir imkanımız yok. Tam kent konseyi çalışma niteliğine uygun bir çalışma, biz projelerimizi belediye ile faaliyete geçireceğiz , vilayetimizden destek alacaz, özel idareden , gençlik spor il müdürlüğünden, TTK’dan çeşitli kurumlar ile iletişim kuracağız. Ben bir proje hayata geçiriceğim zaman gidip projemi tanıtıp bu projenin hayata geçmesini istiyorum diyeceğim. Belediye başkanı ve Vali şehrin bütün sorunları ile uğraşıyorlar. Biz kent konseyi olarak diyeceğiz ki biz böyle bir proje hayata geçirmek istiyoruz bu şehirde bunun eksikliğini hissettik diyeceğiz ve proje hayata geçirilene kadar ısrarcı bir şekilde elimizden geleni yapacağız. Zonguldak’ta şehir merkezinde bir kültür merkezi ihtiyacı var. Şu an ki kültür merkezi binamızdan memnun değiliz. Otoparkı yok, engelli rampası yok , asansörü yok , depreme dayanıklı değil. İstiyorum ki Zonguldak’ta bir kültür merkezimiz olsun. Gönlümden geçen yer lavuar alanı ama orası olmasa bile şehirde uygun bir yer olmasını istiyorum. Çevre illere kıyasla en yeteriz kütüphane Zonguldak’ta . Kütüphane yapılmalı , yanına bir konferans salonu inşa edilmeli , amfi tiyatro olmalı biz bunu Zonguldak’ a kazandırmalıyız. Ben bu projeyi Zonguldak’a kazandırmak istiyorum.” 

HABER : NERİMAN DENGİZ

Editör: Oğulcan Öz