Açılış törenine Mehmet Fatih Kacır, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İman, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ak Parti Zonguldak milletvekili muammer Avcı, Zonguldak Belediye başkanı Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ömer Selim Alan, Ak Parti il başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Mustafa Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe başkanı Çağatay İpekçi, belediye meclisi adayları çok sayıda il müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devler konservatuvarı öğretim Görevliler ve öğrencilerinden oluşan çok sesli koro konseri düzenlendi.

Belediye sinema salonunda Mart ayı sonuna kadar halka ücretsiz sinema gösterimi günleri gerçekleştirilecek.

BAKAN KACIR: 22 YILDA 189 MİLYAR TL ZONGULDAK’A KAMU YATIRIMI YAPTIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Zonguldak Belediyemize teşekkür etmek istiyorum örnek bir restorasyon çalışması sonrasında Zonguldaklı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Önemli bir başarıyı gerçekleştiren Ömer Selim alan beyefendiye de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
11 yıl sonra belediye sineması hizmet vermeye başlayacak
Ak Partili belediyeler Sosyal alanlarda imza atmaya devam ediyor. bugün tekrar açılışını yaptığımız tarihi sinema tam 62 yıl boyunca hizmet verdi i şehirler hafızalarıyla yaşarlar
22 yıldır Ülkemize hizmet ediyoruz.23 yılda Zonguldak’a 189 milyar telelik kamu yatırımı gerçekleştirdik.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ak Parti olarak ihracatı 2023’de 118 milyar $’ra çıkardık.
Savunma Sanayi nde karşılaştığımız örtülü veya açık ambargoya rağmen hava platformlarını, deniz be kara platformlarını ürünlerinde %20 seviyesinde olan yerli üretim %80‘lerin üzerine çıkardık artık uçaklarını helikopterleri deniz platformlarını kara araçlarına uydularını geliştirebilen üretebilen bir Türkiye var 
Yolumuza devam ediyoruz sizlerin destekleriyle inşallah sayın cumhurbaşkanımız genel seçim maratonu’nu başarıyla tamamlayacağız.
Cumhurbaşkanımıza hiçbir zaman gölge düşürmedik durmadan yorulmadan Zonguldak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ALAN:BELEDİYE SİNEMASI ZONGULDAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Zonguldak belediye başkanı Ömer Selim alan yaptığı konuşmada 11 yıl aradan sonra belediye sinemasının hizmeti açmanın mutluluğunu ve gurur içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bizim için sadece belediye sineması koltuklardan ve perdeden ibaret değildir. 

Burada sinema tiyatro panel konferans gibi bir çok etkinlikler gerçekleştirilecek
Yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmetlerimizde vesile olmak en büyük motivasyon kaynağımız olmuştur belediye sineması.  hepimiz şu an keyifli bir yolculuk yapıyoruz. çok daha güçlü bir kültürel miras bırakmamıza umarım yardımcı olacaktır burası. bu duygu ve düşünceler yeniden açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: BELEDİYE SİNEMASI ZONHULDAK KÜLTĞR VE SANAT HAYATINA KATKI SUNACAK

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Zonguldak belediyesine sayın belediye başkanımıza eçok teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi devlet sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyorum. belediye sinemasının Zonguldak kültür ve sanat hayatına sanatseverlerle hayırlı olmasını” dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak belediye başkanı Ömer Selim Alan, Bakan Kacır’a plaket takdim etti.
Bakan Kacır ayrıca 100.yıl Marşını yazan doçent doktor İlker kömürcüye de plaket takdim etti.

Bakan Kacır, Vali Hacıbektaşoğlu belediye başkanı alan ve protokol tarafından belediye sinemasının açılış kurdelesi kesildi.

Muhabir: Ercan Demir