TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydın Kapuz Ortaköy ve Tersane Plajları bölgesinde devam eden Devlet Demir Yolları çalışması sırasında bölgenin doğasının bozulduğunu, müteahhit firmanın çalışırken dikkatsiz davranıp plajları harfiyat atıklarıyla doldurduklarına dikkat çekerek tepki gösterdi.
İşte Bertan Aydan’ın açıklamaları: “DDY İkinci Bölgenin ihale ettiği, müteahhit firma tarafından Orta Kapuz ve Tersane'de yürütülen istinat duvarı, asansör ve üst geçit inşaatı projesi.  Belli ki Belediye bu koylara plaj tesisi yapmayı planlıyor. Çok da iyi olur.
Peki, İnşaat firması işini bitirip gidince o kumsallar kendilerini toparlayabilecekler mi?
Neden hafriyat atıkları kumsala boşaltıldı?
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Belediye bir uyarıda bulundu mu.?
Doğal yapıyı dikkate alarak, daha özenli ve duyarlı bir çalışma olamaz mıydı? 
O güzelim Orta Kapuz ve Tersane Plajlarına ihtiyaç var, zira Kapuz Plajı artık yetmiyor, yaz aylarında dolup taşıyor”
MÜDÜRLÜK’TEN AÇIKLAMA GELDİ
Orta Kapuz ve Tersane plaj bölgesinde devam eden DDY çalışmaları ve üst geçit köprü çalışmaları hakkında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “İlimiz eski Kapuz mevkiinde plaja hafriyat dökülmesi şikayetine istinaden Müdürlüğümüzce 13.09.2023 tarihinde denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim esnasında tespit edilen hususlar ile ilgili olarak 2872 Çevre Kanunu kapsamında işlemler İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Ayrıca dökülen hafriyatın kaldırılmasına yönelik ilgili birimlerle iletişime geçilmiştir” 
 

Kaynak: Ender Yüksel