Etkinlikler kapsamında İstasyon Caddesinden başlayan kortej yürüyüşü madenci anıtında son buldu. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı   Zonguldak  Milletvekili Deniz Yavuzyımaz,  CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Madenciler, Sivil Toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek yöneticileri, binlerce emekçi ve vatandaş  katıldı. Madenci anıtındaki kutlama töreni saygı duyuş ve İstiklal marşımızın okumasının ardından konuşma yapan genel Maden İşçileri sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa mutlu şunları söyledi;
"1 Mayıs Tertip Komitesi adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günümüz, İşçi ve Emekçi Bayramımız kutlu olsun.
1 Mayıs şehitlerimizi, ülkemizin bağımsızlığı için hayatını veren tüm şehitlerimizi,
maden şehitlerimizi ve iş kazalarında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi
rahmetle anıyoruz.
 1 Mayıs, işçilerin ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.
Bugün, ülkemizin dört bir yanında omuz omuza vererek sesimizi yükseltiyoruz.
Zonguldak'tan, Bursa’daki TÜRK-İŞ Mitingi’nde buluşan emekçi kardeşlerimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında meydanlarda buluşan kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Dünya işçileri ve emekçileri olarak Dünyanın dört bir yanında;
Emperyalist ülkelerin ve onların çok uluslu şirketlerinin dayattığı, insanlık dışı politikalara karşı, işgallere, savaşa, sömürüye, zulme karşı;
Barış, demokrasi, insan hakları, kardeşlik ve dayanışma için alanlardayız.
Bugün burada gün geçtikçe artan sorunlarımızı dile getirmek ve ortak mücadelemizi güçlendirmek için bir aradayız.
1 Mayıs emeğin, alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın, yardımlaşmanın günüdür.
Bugün biz emekçilerin;  Günün şartlarına uygun seviyede eşit ve adil ücret uygulanmasını; 
Vergide adaletin sağlanmasını; Özgürce örgütlenmemize imkan verilmesini; Tüm haklarımızın korunup geliştirilmesini; 
Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi meydanlarda haykıracağımız gündür. 
 1 Mayıs’ta gündemimizi; geçim sıkıntısı, yoksulluk, vergide adaletsizlik, sendikasızlaştırma, taşeronlaşma oluşturuyor.
Bunlara dur demek için, sorunların çözümü için 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, sadece işçi sınıfının ve emekçilerin değil tüm halkımızın meydanlarda buluştuğu ve siyasi iktidarları uyardığı bir gündür.
Bugün; işimize, işyerimize, aşımıza, ekmeğimize sahip çıkmanın da ötesinde işsizimize, esnafımıza, köylümüze, çiftçimize ve geleceğimize sahip çıkma günüdür.
Artık yeter demek için, İşsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına dur demek için,İşimize, işyerimize, aşımıza, ekmeğimize sahip çıkmak için,
Ülkemizin ve bölgemizin geleceği için meydanlardayız. Ülkemizin ekonomide yaşadığı sıkıntıya bağlı olarak yüksek oranda devam eden enflasyonla mücadele ile sağlanan ücret artışlarına rağmen, ücretlerin reel değerini düşürmesi işçimizi, emeklimizi dayanılması güç geçim sıkıntısına sokmuştur. 
Adil olmayan vergi sistemine bağlı olarak ücretlerden yüksek oranda vergi kesilmesi ile işçi Ocak ayında aldığı ücreti yılın yarısından itibaren alamamaktadır. 
Yapılan mücadelemize rağmen halan sürmekte olan örgütlenmenin önündeki engeller, kaçak işçi çalıştırılmasını kolaylaştırmaktadır. 
İş sağlığı ve iş güvenliği şartlarına uygun olmayan ortamlarda çok düşük ücretlerle, çağdaş köle şartlarında işçi çalıştırılması ülkemizin önemli sorunlarından biri olarak devam etmektedir. 
Sendikaya üye olmak isteyen işçinin işten çıkartılması neredeyse normal bir uygulama haline gelmiştir. 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çoğu haklarından mahrum olarak taşeron işçilerin çalıştırılmaya devam edilmesi önemli bir sorun olarak gündemdedir. 
Halen ülkemizde kayıt dışı çalıştırılan işçi oranı yüzde 30 seviyelerinde devam etmektedir. 
İnsanca yaşamak için tüm İşçi arkadaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. yılında kutladığımız emek ve dayanışma gününde  bölge insanımızın birlik beraberlik dayanışma ve demokrasi  kültürünü,  işimize, aşımıza geleceğimize ülkemize ve milletimize sahip çıkma geleneği Türkiye'de ve dünyada bir kez daha gösterdiniz. Sizlere Yürekten teşekkür ediyorum. Bu duygularla 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramınızı tekrar kutluyorum.
 Yaşasın birlikte dayanışma ve mücadele ruhumuz yaşasın tam burası Türkiye yaşasın 1 Mayıs"

Muhabir: Ercan Aygün