Türkiye Futbol Federasyonu bu önemli maça Gaziantep Bölgesi A Klasman hakemi Ali Yılmaz'ı atadı. Zonguldak Kömürspor camiası maça tecrübeli bir hakem atandığı için sevinmişti. 
Ancak Ali Yılmaz sergilediği  kötü yönetimle tam bir hayal kırıklığı yarattı. 
Maç içinde sürekli tercih haklarını rakip takıma kullanan, rakibi sert oynamasına göz yuman,  Zonguldaklı futbolcuların en çok en ufak bir müdahalesinde sarı kartına başvuran,  rakibe geldiğinde elini cebine zorla atan Ali Yılmaz iki tane öyle büyük hata yaptı ki adeta Zonguldak kömürspor'un ipini çekti. 
Maçın 55'inci dakikasında Zonguldak Kömürspor kalecisi Ogün'ün kafasına rakip takım oyuncusunun kramponunun altıyla tekme atmasını  sarı kartla geçiştirdi. Kafayla oynama hizasında olan bölgeye  kontrolsüzce ve şiddetli şekilde müdahale yapan rakip oyuncu kırmızı kart görmesi gerekirken hakem Ali Yılmaz olayı idare etti. Tehlikeli hareketler atması gereken futbolcuyu
 oyunda tuttu.
Son dakikalarda ise rakip futbolcu ceza sahası içinde topu kolları açık bir şekilde düzelterek önüne düşürdü. Oyuncunun hareketine penaltı vermeyerek isyan ettirdi.
Ali Yılmaz tam karşısında olan bu pozisyonunda penaltıyı görmezden gelerek oyuna devam ettirdi. 

ALİ YILMAZ'A BÜYÜK TEPKİ VAR
Zonguldaklılar müsabaka öncesinde tecrübeli bir hakem atandığı için sevinirken,  Ali Yılmaz sergilediği yönetimle tam bir hayal kırıklığı yarattı. Kötü bir performans sergiledi ve bir takımın kaderi ile oynadı. 
Maçın sonucu  değiştirecek olan iki kritik pozisyonda hata yaptı.
Zonguldak Kömürspor camiasından hakem Yılmaz'a büyük tepki geldi Taraftarlar şu ifadeleri kullandı " Maçı TFF YouTube kanalı canlı yayınladı. Görüntüler hala orada var. Ali Yılmaz o iki pozisyonu özellikle  izlesin. Vicdanı ile baş başa bırakıyoruz. A klasman hakemi atandı diye sevinirken tam bir hayal kırıklığı yarattı ve maçın kaderini tayin etti. 
Bu mu A klasman hakemi. Böylesine önemli maçta bu 2 kritik pozisyonu süzemeyen  hakem bırakın A klasmanını Bölgesel Lig'de bile maç yönetemez. Yazıklar olsun. Hakkımız haram olsun"şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

Muhabir: Ercan Aygün