Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28'inci yasama dönemi, bugün yapılan yemin töreni programı ile başladı.  Meclisteki ilk oturumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetti.  Milletvekilleri, illerin alfabetik sıralamasına göre yemin etti. Zonguldak milletvekilleri, yemin sıralamasında en sona kaldıkları için saatler 00:20'yi gösterdiğinde yeminlerini etti. 

28. Dönem Zonguldak Milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen yemin törenine katılmak üzere mecliste hazır bulundu. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul mecliste yeminini etti. 

Milletvekillerinin yemin metni şu şekilde;

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz