Belediye Başkan adaylarını belirleme sürecinin devam ettiğini ve seçimlerde de oldukça iddialı olduklarını ifade eden  İl Başkanı Şenol Cin  "Kimse Gelecek Partisi'ni  yok saymasın" dedi. Başkan Cin şunları ifade etti:

"Aday belirleme sürecinde iddialıyız.  Şubat'ın 20'si e kadar vaktimiz var. Şu ana kadar hiçbir siyasi partiyle masaya oturmuş değiliz. Oturmayı da düşünmüyoruz. Genel merkezimiz olduğu gibi yetkiyi Zonguldak İl Başkanlığına verdi. 
Ama iş  ittifak belli bir mevcut bir partiye destek vereceğiz diye böyle bir şeyimiz yok. Sokakta duyduğumuz Haberlere göre işte Gelecek Partisi A partisine destek veriyor ittifak yapıyor diye konuşmalar duyuyoruz. Ama bunlarla hiçbir alakamız yok. Bizim hiçbir partiye şimdiye kadarı sizinle ittifak yapacağız. Sizinle beraber seçim çalışması katılacağız diye bir söylemimiz yok. Bunun açısından kendimi adaylarımızı belirleme sürecimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda da kamuoyuna bunları açıklayacağız.
Tabii ki  aday çıkartmayacağınız yerlerde istediğimiz şartlar oluşursa ittifak yapabileceğimiz partiler de olabilir. Bunlara da açığız. Ama kimseyle şu ana kadar görüşmüşlüğümüz yoktur. 
25 belediyede kendi adaylarımızı çıkartmayı düşünüyoruz. Hedefimiz o. Çünkü biz ne alırsak kendi hanemize yazmak istiyoruz oyu. Çünkü kazanabileceğimiz yer de olacak belki. Belki istediğimiz oyu da alabileceğiz. Yani  yani Zonguldak genelinde ne kadar oy alırız şu anda bilmiyoruz. Ama  baktığımız zaman şöyle Çaycuma olsun, Ereğli olsun, Alaplı olsun, Kozlu, olsun Zonguldak merkez olsun, güzel oy alacağımızı düşünüyoruz. Yani Düşüncemiz var. Ama dediğim gibi bunlar  bizim kendi oyumuzu artırmak için yapacağımız sunumlar. 
İddialı olduğumuz yerde var. onguldak merkez için adaylarımız kabul ederse tabii ki. Eğer 2 kişiyle görüşüyoruz. Kabul ederse ikisinden birini Zonguldak merkeze çıkarttığımız anda  Kamuoyunca tanınan bir isim. Ve bunu yaklaşık 2 aydır görüşüyoruz. Genel merkezimizle de görüşmeler yaptı. Sonucu bekliyoruz"

Kaynak: Ercan Demir