-ÖZEL HABER-

2024 yılına girmemizin ardından ulaşımdan, akaryakıta, gıdadan, ev fiyatlarına kadar her alanda zam yapılması kaçınılmaz oldu. Yeni yıla yeni zamlar damga vururken zam gelmesi beklenen sektörlerden birisi de güzellik salonları, kuaförler ve berberler oldu. 
Başkent Ankara’da berberde saç 80 TL, sakal 50 TL ve yıkama 20 TL olurken, emeğin başkenti Zonguldak’ta saç 200 TL, sakal 80 TL, yıkama 80 TL oldu. 
Ankara ve Zonguldak fiyat tarifeleri karşılaştırıldığın da vatandaşlar fahiş fiyat artışına tepki göstererek, isyan etti.
Esnaflar zamları yetersiz bulduklarını ve geçinemediklerini beyan ederken, vatandaşlar ise saç sakal karışık gezeceklerini beyan ederek yaptıkları açıklamada,” fiyat artışlarından memnun değiliz cebimizi düşünmek zorundayız. Birikim yapamıyoruz, sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Bu hayat pahalılığında temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik. Eskiden 200 liraya et alırdık şimdi saç kestiriyoruz. Zonguldak emeğin değil emeklinin kenti oldu. Emekli de para kalmadı, insanlar işsizlik yüzünden bu şehirden gidiyor. Yetkililer bunlara çözüm bulmak yerine neye zam yapsak diye düşünüyor. Ankara bizden çok iyi durumda fakat biz daha zenginiz. 200 lira saç kesimi ne demektir? Temizlik imandan gelmeyecek anlaşılan saç sakal karışık gezeceğiz bu gidişle, sonumuz hayır olsun” ifadelerine yer verdiler. 

Kaynak: Neriman Dengiz