— ÖZEL HABER— 

2.Zonguldak Genel Ticaret Fuarı Etkinlikleri 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Zonguldak Valiliği öncülüğünde, ZONSİAD ve ZTSO iş birliği ile Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. İstanbul başta olmak üzere Zonguldak ve çevre illerden bir çok iş insanı fuarda stant açarak markalarını tanıttı. 

“ZONGULDAK’TA 250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLARIM” 

HOCİN markasının ortaklarından olan ve aynı zamanda “SORELLE” (5 kız kardeş) misyonu ile Onurlu Ayakkabı markasının ayakkabılarını üreten Alime Kırışık markasını tanıttı. Ayakkabı firmasını memleketi Zonguldak’a taşımak istediğini belirten Alime Kırışık ,fabrikanın taşınması durumunda 250 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını açıkladı. 
29 yaşındaki erkek çocuğunun kalp krizi geçirmesi neticesinde ticarete atıldığını belirten Alime Kırışık , evladının kalp nakli beklediğini belirterek vatandaşlardan yardım istedi. 
Alime Kırışık, konu ile ilgili yapmış olduğu detaylı açıklamada;  “25.04.1972 yılında hayata geldim. Çıraklıktan geldim, 1987 yılından bu yana ayakkabı sektöründeyim. Ayakkabıyı hep çok sevdim. Çalışmayı çok seviyorum ayakkabı işi bir kadın işi değil aslında çok zor. Ben de zoru seviyorum. Bu anlamda ayakkabıyı sevdim. Zonguldak doğumluyum. İlk okulu burada bitirdim. 7 yaşında İstanbul’a gittim. Liseyi bitirdikten sonra iş hayatım başladı. 6 kardeşli bir ailede büyüdüm. 2. Çocuğum 5 kız kardeşim var. Çok varlıklı olmayan fakat çok sevgi dolu, dini bağları güçlü olan bir ailede dünyaya geldim. Sevgi ile büyüdüm çalışmayı da seviyorum. Mesai arkadaşlarımı da seviyorum. Bir dönem aynı firmada çalıştım ve emekli oldum kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2014 yılında emekli oldum artık çalışmayacağımı düşündüğüm yerde oğlum kalp krizi geçirdi. 2018 yılında yapay kalp takıldı. Sonra ticarete atılmak zorunda kaldım çünkü giderlerimiz çoktu. 30 yaşımda eşimden ayrıldım kızım 2 yaşındaydı ben iki çocuğumu kendim büyüttüm. 2018 yılında açtığım iş yerinde 5 kişi çalışıyordu. 2020 ‘de 15 oldu ve şu anda 35 kişi çalışıyor. Büyük firmalara model ve tasarım yapıp iletiyorum. Türkiye’de önde gelmiş firmalara model üretiyorum. HOCİN markasını geçen sene birlikte açtık. Burada üreten kadın  olmaktan çok mutluyum. Zonguldak’ta bir senedir arayış içerisindeyim. Şu an yer bakıyorum ama fiyat aralıkları beni biraz üzüyor. Ben kesinlikle Zonguldak’a gelmek istiyorum en az 250 kişiye istihdam sağlarım. Benim yaptığım ürünler beğeniliyor, satılıyor. İstanbul’un yoğunluk projesinden Zonguldak’ın herhangi bir ilçesinde olmak isterim. Yarın vakit ayıracağım yer bakacağım. Zonguldak’a geri dönmek için uğraşıyoruz. Ayakkabılarımız %100 deri , hiçbir firma sahibi ayakkabınızı makinaya atın demez ben diyorum. Geri dönüşler çok iyi burası kadın elinin değdiği bir platform. 5 kız kardeş aynı firmadayız her bir aşama kontrolden geçiyor. Kalite anlamında oldukça başarılıyız. Kardeşlerime, aileme, kızıma ve oğluma çok teşekkür ediyorum. Onların sevgisi bana herkesi sevdiriyor. 29 yaşında bir oğlum var kalp nakli bekliyor. En ince noktam bu Allah herkese sağlık versin. Evladıma da organ bağışında duyarlı olalım. Lütfen…!” ifadelerine yer verdi.   

Muhabir: Neriman Dengiz