Zonguldaklı hakem Yağız Uzun, Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya tepki verenlerin kendilerine sahip çıkmadığını ifade ederek hakemliği bıraktığını duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yağız Uzun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbaroğlu'nu Zonguldak'ta Amatör Maç yönetmeye davet ederek şu ifadeleri yer verdi"

Sevgili kardeşim Buğçe Taşcıoğlu'na yapılan hain saldırı ne ilk saldırı ne de son saldırı oldu. Geçen seneden bu yana Zonguldak'ta 5 hakemimize sahada saldırı gerçekleştirildi, biri de benim. Benim mahkemem hala devam ediyor sebebi ne biliyor musunuz? Halil Umut Meler'e yapılan saldıraya dernek binasında kırmızı kart göstererek protesto gösteren hocaların mahkeme gidip ifade vermedikleri için. Bu saatten sonrada gitmesinler bir önemi yok. Ancak ben tek başıma tepkimi koyuyorum. Cesareti olanıda bana katılmaya davet ediyorum! Zonguldak'ta futbol müsabakalarında hakemlik yapmama kararı aldım. Hakemlerini koruyamayan sürekli şiddet haberleri ile gündeme getiren önlem alamayan Sayın Büyükekşi ve Ahmet İbanoğlu'nu amatör kümede maç yönetmeye davet ediyorum.  Evelallah hep dik durduk!

Muhabir: Ercan Aygün