Bulgar makamları, Türkiye'ye otomobille giriş ve seyahat için yeni kurallar getirildiğini, otomobilin vekaletname ile olsa bile, başka bir kişi tarafından kullanılmasına izin verilmediğine dikkat çekerek vatandaşlarını uyardı.

Dün yayınlanan haberin ardından kapıkule sınır kapısının geçici olarak kapatıldığı sosyal medya üzerinden video ile paylaşıldı.

Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun resmi internet sitesinde “Türkiye'de otomobille seyahat eden yabancı uyruklu sürücülere yeni kurallar getirildi” başlığı ile yer alan haberin ardından gurbetçi Türk vatandaşları sosyal medyadan uyarılarda bulundu.

Zonguldaklı gurbetçi vatandaşlar “Sıla Yolu izin yolu” isimli sosyal medya grubundan Bulgaristan sinir kapısından Türkiye`ye giriş yapacak gurbetçi hemşerilerine uyarılarda bulundular.

Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun resmi internet sitesinde; “Türkiye'ye otomobille giriş ve seyahat için yeni kurallar getirildi. Türkiye topraklarına araba ile girişte, araç sürücünün üzerine kaydedilmekte ve sadece onun aracı kullanma ve Türkiye sınırları dışına çıkarma hakkı vardır. Otomobilin, vekaletname ile olsa bile, başka bir kişi tarafından kullanılmasına izin verilmemektedir. İhlal tespit edilmesi durumunda, araç Türk gümrüğünde alıkonulabilir ve para cezası ödendikten sonra sürücüye iade edilebilir.

Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR'nin Bilgi Doğruluk Kontrol Ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre, paylaşılan bilginin doğru olduğu tespit edilmiştir. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den belirlenen kurallarla ilgili açıklama talebinde bulunduğunu ve konuyla ilgili resmi açıklama yapılacağını bildirdi.”

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz