Karadeniz’de haftalık deniz planı yapan vatandaşlara meteoroloji tahmincisi isimden tam zamanında uyarı geldi. Hafta başında deniz keyfi yapmak isteyenler için şartlar elverişliyken, hafta ortasında yaşanması beklenen hava değişimi ve su sıcaklığındaki ani düşüş risk oluşturuyor.

Zonguldak ve çevresinde gerçekleştirdiği isabetli hava tahminleriyle geniş bir kitle tarafından takip edilen Emrah Tiryaki, bölge halkını yakından ilgilendiren kritik bir deniz raporu paylaştı. Günlerdir süren elverişsiz hava şartları nedeniyle sahillerden uzak kalan vatandaşlara seslenen Tiryaki, haftanın ilk günlerini işaret ederken, Çarşamba günü için ise uyarı bayrağını çekti.

PAZARTESİ VE SALI DENİZ İÇİN EN İDEAL GÜNLER

Sosyal medya hesabı üzerinden güncel hava durumuna ilişkin değerlendirmelerini aktaran meteoroloji tahmincisi Tiryaki, haftanın ilk iki gününün deniz tutkunları için oldukça uygun bir atmosfer sunacağını belirtti. Uzun süredir sahile inemeyen vatandaşların 27 Temmuz Pazartesi ve devamındaki Salı gününü değerlendirebileceklerini belirten Tiryaki, havanın ve deniz şartlarının yüzmek için elverişli olacağını vurguladı.

ÇARŞAMBA ÖĞLEDEN SONRA POYRAZ VE "UPWELLING" TEHLİKESİ

Hafta başındaki olumlu tablonun Çarşamba günü itibarıyla değişeceğine dikkat çeken uzman isim, 29 Temmuz Çarşamba günü öğleden sonra fırtınamsı poyrazın etkili olacağını duyurdu. Rüzgarın yanı sıra denizde nadir görülen ancak su sıcaklığını doğrudan etkileyen doğa olayına vurgu yapan Tiryaki, "Upwelling" (soğuk su yükselmesi) ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Dipteki soğuk suyun yüzeye çıkmasıyla deniz sıcaklığının aniden düşebileceğini belirten Tiryaki, dip akıntıları ve buz kesen su sıcaklığı nedeniyle Çarşamba günü öğleden sonra denize girilmemesi gerektiğinin altını çizdi. HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ