2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı etkinlikleri 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) iş birliğinde Zonguldak Valiliği’nin destekleriyle Zonguldak’ın Genel Ticareti ve Ekonomisine katkı sağlaması amacı ile gerçekleştirilen fuarın son gününde Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ziya Öncan,  Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

İş insanları, üretimci, sanayiciler, ihracatçı firmalar, otomotiv sektörü, sağlık sektörü gibi birçok firmanın stant açtığı fuarda, Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ziya Öncan, Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve stant yetkilileri fuara ilişkin görüşlerini beyan ettiler. 

“BÖLGEMİZİN DEĞERLERİ İLE TANIŞTIK” 
Zonguldak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ziya Öncan, fuara katılımın yoğun olduğunu söyleyerek bu tür organizasyonlara destek olunması gerektiğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi, “ZONSİAD öncülüğünde gerçekleştirilen 2.Genel Ticaret Fuarının Zonguldak’tayız. Bizler fuara katılım sağlamak için İstanbul’dan geldik. Çok güzel bir tablo ile karşılaştık. Katılım yoğun, stantlarda değerli iş insanlarının eserlerini görme fırsatımız oldu. Bölgemizin değerleri ile tanıştık. Kalabalık bir ortamda hemşehrilerimiz ile bir aradayız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Zonsiad iş birliği ile yapılan organizasyonda bizler de hem katılımcı hem de katkı sunan taraftayız. Bizlerde Zonguldak Dernekler Federasyonu olarak İstanbul’da buna benzer kültürel anlamda bir etkinlik olan Zonguldak Tanıtı Günleri’ni organize ediyoruz. Bu sene kuvvetli bir ihtimal 4. Tanıtım günlerini yapacağız. Geleneksel hale gelmiş fuarların yapılması gerekiyorsa kaçınılmaz oluyor. Bizde yaptığımız etkinlikle İstanbul’da Zonguldak’lıları buluşturuyoruz. Bunun gibi devam eden çalışmalara katkı sağlanması gerekiyor. Gelecek günlerde Zonguldak hak ettiği konuma gelecektir.” 

“BÜYÜK MARKA SAHİPLERİ KATILIM GÖSTERMELİDİR”
Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Başar, Zonguldak için kim çivi çakarsa biz yanında olur ve destekleriz dediği açıklamasında,“Zonsiad Başkanı ve yönetimi olmak üzere fuarın olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fuar daha önce programa alındığı için yönetimde bulunun Mehmet Tülübaş beyefendi bizi aradı ve davette bulundu. Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu olarak Zonguldak’a kim bir çivi çakarsa her zaman yanında oluruz. 328 kişiye sosyal medyadan mesaj gönderdim fuara katılım sağlamaları için, ilk günden itibaren katılım yoğundu. Büyük marka sahiplerinin burada firmasını tanıtmasını isteriz. Zonguldak halkı bu tür organizasyonlara ilgi göstermelidir.” İfadelerine yer verdi. 

“ZONGULDAK’IN TİCARİ YAŞAMI GELİŞMELİDİR”
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak’ta ticari yaşamın gelişmesi adına bu tarz fuarların gelenek haline gelmesini istiyorum diyerek şunları söyledi,”Fuarı verimli buldum. Değişik ve çeşitli firmaların ürünlerini tanıttığı güzel bir fuar olmuş. Fuar Zonguldak için değerli ve olumlu, ticari yaşamın gelişmesi aktifleştirilmesi için belirli bir noktaya gelmesi anlamında üretim ve yatırım yapılması gerekmektedir. Bu tarz fuarların bir gelenek haline gelmesini de şahsım adına niyaz ediyorum.” 

“ZONGULDAK TİCARETİNE KATKI DÖNGÜSÜ OLDU”
Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Nejdet Tıskaoğlu düzenlediğimiz fuar Zonguldak ticaretine katkı döngüsü oldu dedi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Tıskaoğlu,“ Zonguldak basınına fuarı hem görsel hem de yazılı olarak yer verdikleri için çok teşekkür ediyorum. 3 günlük fuar gayet başarılı geçti. İkincisini düzenliyor olmak süreklilik anlamında çok önemli. Geçen sene ki eksikliklerimizi göz önünde bulundurarak bu sene daha iyisi yapmaya çalıştık. 50 firma katılım sağladı. Ummadığım ticaret yapan insanlar oldu. Buraya direk katkı vermek adına gelen iş insanlarımız aralarında ticari ilişkilerini güçlendirdiler. Zonguldak’ın ticaretine de katkı döngüsü sağlamaya başladı. 2 yıldır bize destek veren bir iş arkadaşımız ürünlerini burada başka bir firmaya satmış. Fuarda herkes mutlu oldu ve gayret verimli geçti. Önümüzdeki sene için bizde burada varız diyen firmalar var. İnşallah ticaret hacmi daha da gelişerek üçüncüsüne de ev sahipliği yaparız. Önümüzdeki süreç için geniş katılımlı, büyük firma ve büyük katılımcıların olduğu bir fuar temenni ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 

Kaynak: Neriman Dengiz

Muhabir: Neriman Dengiz