Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde 2023- 2024 sezonu Şampiyon olan Zonguldakspor Basket 67 Takımı önümüzdeki sezon Süper Lig'de Zonguldak'ı temsil edecek.
Zonguldakspor Basket 67 Takımı Kulüp Başkanı Kanat Tan, Türkiye Basketbol Federasyonu'nda yapılan toplantıya katılarak Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu ile bilgi alışverişinde bulundu.
KARADENİZ BÖLGESİ'NİN TEK TAKIMI
Konu ile ilgili bir açıklama yapan kanattan şunları söyledi;


"Tarihte ilk defa Zonguldakspor olarak Kadınlar Basketbol  Süper ligi toplantısında  bulunduk.   Karadeniz bölgesi tek takımı olmak gurur verici.  Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu bey   Zonguldak halkı çok selamı var.  Sezon içinde Emeğin başkentine davet ettik ve sözünü aldık. Bugün için en önemli gelişme ilk kez olacak Kadınlar Süper liginde maçlar TRT televizyonunda canlı olarak sezon boyunca verilecek , anlaşma sağlanmış. 

Bundan sonra şanlı taraftarımızı tüm Türkiye görecek. 3 büyük takım ve biz deplasman seyirci yasağı kalkması için olumlu oy kullandık.  İstişare edilecek. Galatasaray takımı idari sorumlusu ve A mili takım eski kaptanı Işıl hanımda tüm Zonguldak halkına çok selamı var.  Bu sezonda 4 yabancı ile oynanacak …
Bu sezon ayrıca 14 takımlı ligde 4 takım küme düşecek. İşimiz hiç kolay olmayacak. 
Gelecek sezon Avrupa da olduğu gibi 12 takım ile oynanacak.
Söz sırası Zonguldak kamuoyunda artık. Şimdi destek zamanı."
 

Muhabir: Ercan Aygün