Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde merakla beklenen büyük proje nihayet başladı. 124 milyon liralık bütçe harcanarak yapılacak olan Mendirek projesi tamamlandığında 440 adet teknenin barındığı balıkçı limanı güvenli bir hale gelecek.
DEV PROJE 2 YILDA TAMAMLANACAK
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı'Değerli hemşirelerim sizlerle bir mükdeyi paylaşmak istiyorum" diyerek başladığı açıklamasında şunları söyledi;"
440 teknenin barındığı, dalga boyu sebebiyle sorunlar yaşadığımız Kozlu Balıkçı Barınağını güvenli hale getirecek ve kum birikmesini engelleyecek projemize başlamış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kozlu İlçe Başkanımız Ali Duyar ve heyetimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz önemli ziyaret neticesinde;
180 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde bir alanda 35 ile 55 cm arasında beton yükseltme sağlayacak,
Yine 65 m uzunluğunda deniz seviyesinde genişliği 25 m olacak mendireğin inşa edileceği,60.000 ton antifer bloğun serim işleminin yapılacağı proje
850 günde tamamlanacak ( firma yetkilileri 2 yılda tamamlayacaklarını ifade ettiler)
124 Milyon değerinde bu değerli yatırımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.
Bu dev yatırım için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ‘a olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdülkadir Uraloğlu’na ve emeği geçen herkese şehrimiz adına teşekkür ediyorum."











