Zonguldak Valiliği tarafından  Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.
Dedeman Otelde düzenlenen resepsiyona; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Sahil Güvenlik Komutanı Hayrettin Selimoğlu, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri genel müdürleri , şehit aileleri gaziler katıldı.

Resepsiyon öncesinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu eşi Güney Hacıbektaşoğlu ile birlikte konukları selamladı.

Resesyonda Vali Osman Hacıbektaşoğlu eşi ile birlikte tüm masaları dolaşarak tek tek hoş geldiniz dedi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu Şehit anmelerinin  ellerinden öperek bayramlarını  kutladı.
Resepsiyonda hafif klasik müzik ve madenci korosu müzik gösteriisi sunuldu.
Vali Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada Zafer Bayramı kutlayarak şunları söyledi:

" 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümü vesilesiyle valiliğimizce düzenlenen etkinliğimize hoş geldiniz, sizleri en derin saygı ve muhabbetlerimle 
selamlıyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum.
Değerli konuklarımız...

30 Ağustos Zaferimizin 101. yılını bugün düzenlenen törenlerle vatandaşlarımızla birlikte büyük bir gurur, coşku ve heyecan içerisinde kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan, asil milletimiz ve bağrından çıkan Kahraman ordumuzun azim inanç ve cesareti ile bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçen, Kurtuluş savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan 30 Ağustos zaferi, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir varoluş destanıdır.
Kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı Büyük Taarruzun sonucunda 
ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin canından üstün 
tuttuğu kutsal değerleri, vatanı ,bayrağı, bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu 
olduğunda türlü yokluk ve imkansızlıklara rağmen neleri başarabileceğinin tüm 
dünyaya gösterildiği, büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş mücadelesinin 
simgesi, son aşaması ve özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 
kurulmasının yolunu açan unutulmaz, eşsiz bir zaferdir.
"TÜRKİYE YÜZYILI" vizyonu hedefi ile son yıllarda gerçekleştirdiği teknolojik hamle, atılım ve yatırımlarla tüm dünyada takip edilen, dikkat ve ilgiyle  izlenen BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, dün olduğu  gibi bugün de ülkemizin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, birlik ve 
beraberliğine yönelen hain plan tehdit ve saldırılara karşı tek vücut halinde karşı  koyma azim ve kararlılığını sürdürecek, birlik ve beraberliğimizi bozmaya,  parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecek, buna yeltenenlere asla fırsat vermeyecektir. Her bir karış toprağı aziz şehitlerimizin kanları ile sulanan ve bizlere emanet edilen kutsal vatanımıza, Devletimize her zamanki milli mücadele ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkılacak ve korunacaktır.
Bu duygularla; aziz milletimizin, Zonguldaklı hemşerilerimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor,eşsiz zaferleri bizlere armağan eden ve bu topraklar üzerinde özgür, bağımsız ve güven içerisinde yaşamamızı sağlayan, başta 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah  arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanı uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi sonsuz saygı ve şükranla anıyorum. Siz değerli konuklarımıza bu güzel ve anlamlı geceye katılımlarınızdan ötürü bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun"

Resepsiyona katılan Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da yaptıkları açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladıklarını kutladıklarını ifade ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz