Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaşın sosyal medya üzerinden yaptığı kira paylaşımı, Türkiye’deki barınma krizinin ulaştığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi. Artan hayat pahalılığı ve fahiş kira artışlarından dert yanan kadın, merkezdeki eski bir yapı için istenen bedele sert tepki gösterdi.

ESKİ BİNADA ASANSÖRSÜZ KAT İÇİN SERVET İSTİYORLAR

Sosyal medya platformu X üzerinden sesini duyurmaya çalışan vatandaş, kiralık bir dairenin özelliklerini ve istenen fiyatı paylaşarak duruma isyan etti. Zonguldak merkezde yer alan, 43 yıllık ve asansörü bulunmayan 100 metrekarelik bir daire için 25 bin lira kira istendiğini belirten kadın, "Memleketten haberiniz yok mu?" diyerek yetkililere ve kamuoyuna sitemde bulundu.

MAAŞLAR KİRAYA YETMİYOR: ÇOCUK YAPMAK HAYAL OLDU

Paylaşımında sadece kira bedelini değil, geçim sıkıntısını da gündeme getiren vatandaş, mevcut maaşlarla bir insanın hem kira ödeyip hem de temel ihtiyaçlarını karşılamasının imkansız olduğunu vurguladı. Sosyal medya kullanıcısı kadın, "Maaşıyla kira mı ödesin, faturaları mı karşılasın, yesin mi, hiç kıyafet almasın mı? Bu maaşlarla hiç kimse çocuk yapamaz, yapmıyor" ifadelerini kullanarak, ekonomik şartların aile kurmayı ve çocuk sahibi olmayı engellediğine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi