Zonguldak'ta kayıtlı işsiz sayısını 28 nindennden 20 bine indiğini ifade eden işkur İl Müdürü Okan Şentürk şunları ifade etti;

2023 yılı içerisinde İşkur İl Müdür Zonguldak olarak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda iş verenlerle beraber koordineli olarak çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda ilimizde Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na kamu alımının haricinde özel sektörde işe yerleştirme sayısı 2023'ün bugünkü tarih itibariyle 7509 kişi olmuştur. Bu 7509 kişi sayısı bize şunu  aktarımı yapmaktadır. 

Bizim yıllık hedef olarak ilimize verilen hedefler 7493 iken ilimiz yüzde 100'lük bir hedefi gerçekleştirmiş olup 7509 kişi özel sektör merkez ve ilçelerimizde işe yerleştirilmiş bulunmaktadır. 
Kamu, Türkiye Taşkömürü Kurumuna da ilimizde en son dönemde de 1500 kişi işe alınmıştır. Onların işlemleri zaten Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yürütülmektedir.A
Biz 2020 kayıtlı işsiz sayısına baktığımızda bu sayılar 28 bin civarındayken 2023 sonunda kayıtlı işsiz sayımıza baktığımızda da bayağı bir düşüş olmuş olup bunun sayısını  yaklaşık 20 bin civarında olduğunu görmekteyiz. 
Arkadaşlarımızın üstüm çalışmaları, işverenlerimizin de kurumumuza olan güvenleri doğrultusunda beraber çalışılarak il ve ilçelerde 7500 sayısına ulaştık. Bu 2024 yılı içerisinde daha özverili bir şekilde devam edecektir.

TTK, kamu kuruluşlarına ve özel sektör işverenlerimize  bu çalışmalarından dolayı bize beraber çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi bulunuyoruz.
Toplum yararı projesi kapsamında da projelerimiz devam etmektedir. 2023 yılı içerisinde Milli Eğitim Zonguldak Valiliği ve kaymakamlıklarla projelerimiz oldu. 2024 yılı içerisinde de bu projelerimiz devam edecektir. Bununla ilgili de kamuoyuna tekrar açıklamalarda bulunacağız. "

Kaynak: Ercan Demir