8-9 Temmuz tarihlerinde meydana gelen sel felaketi de yıkılan 8 köprünün inşasına başlanaıldığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz şunları söyledi;

"Bildiğiniz gibi 8-9 Temmuz'da başımıza gelen sel sonrasında ciddi bir şekilde bir ekonomik destekle selin yaralarını sarmaya başladık. Tam onları bitirdik derken tabii bunlar bir süreç alıyor. 
Özellikle yıkılan köprülerimiz vardı. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İşte Gürbüzler Köprüsü'nü ulaşıma açtık. Şimdi Yaraşlı Yörük devam ediyor. Oradaki sel sularının yükselmesi sebebiyle de çalışmalarımız zaman zaman aksıyor. Ama tamamıyla devam etmekte olan ilimizde toplamda 8 tane köprünün inşasına başladık ve devam ediyoruz. 
Umarım kısa bir süre içerisinde de bu yaraları sarmayı hedefliyoruz."

KANDİLİ ZONGULDAK YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Kandili Zonguldak yoluna ulaşım açıldığını belirten Ahmet Kara Yılmaz şunları ifade etti;

"Bozulan yollarımız var. Bildiğiniz gibi Kandilli yolu kapalıydı. Uzun bir süredir. 15-20 günü geçen bir süredir kapalıydı. 2 gün önce Kandilli- Zonguldak arasında yolu ulaşıma açtık. Buradada arkadaşlarımız büyük bir çaba gösterdi.  Uzun süren çalışmayı neticesini aldık. 

Diğer taraftan da şu anda güvenlik açısından kapattığımız bir Sivriler yolu var. Alternatif yollarımız var. Herhangi bir kapalı yolumuz da yok. 

SİVRİLER- ÜNİVERSİTE YOLU DEPLASE EDİLECEK!

Dolayısıyla Sivriler-Üniversite (ZBEÜ) arasında ki yolun da deplasesini (Yer değişikliği)  düşünüyoruz. İnşallah kısa zamanda da sonuç alırız. Çalışmalara devam yeni yıla hazırız"

Kaynak: Ercan Demir