Zonguldak'ta Kurban Bayram Namazı kılmak isteyen vatandaşlar Uzun Mehmet Camii'ne akın etti.

Zonguldak'ta bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar Uzun Mehmet Camii’ne koştu. Yüzlerce kişi yan yana saf tutarak bayram namazını kıldı. Vatandaşların akın ettiği camide kılınan bayram namazına Vali Mustafa Tutulmaz da katıldı. 

İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy namaz öncesinde camide yaptığı vaazda, "Güler yüzlü tatlı dilli olalım. Aksi durmayın aksi bakmayın. Küskünler barışsın küskünler mutlaka barıştırılsın. imkanı olan kurban kesin" dedi.

"BUGÜN NEŞE VE MUTLULUK GÜNÜDÜR"

Tekbirlerin getirildiği bayram namazı'nda "Kurban Bayramı kardeşlik ve yardımlaşma hünleridir' konulu hutbe okundu.

Hutbede, "Bugün, iman kardeşliğinin ruhlarımızı bir bahar rüzgârı gibi sardığı, gönlümüzdeki keder ve sıkıntı bulutlarının dağıldığı neşe ve mutluluk günüdür. 
Bugün, kardeşlerimize kurban eti ikram ederek gönül köprüleri inşa etme günüdür. Bugün, sevinme ve sevindirme; hatırlama ve hatırlanma günüdür. Geçmişlerimizi hayırla yâd etme, anne babamızı, kardeşlerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret edip gönüllerini hoşnut etme günüdür. Yetimlere ve öksüzlere, yaşlılara ve hastalara bayram sevincini ulaştırma günüdür.
Bugün, affetme ve kucaklaşma günüdür. Kırılan kalpleri, mahzun gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur etme günüdür. Kardeşliğimize gölge düşüren her türlü çekişmeye, dargınlığa ve küskünlüğe son verip barış ve huzur iklimiyle yenilenme günüdür. Rabbimizin yakınlığına vesile olan kurbanlarımızı eziyet etmeden keselim. Kesim işlemini ehil kişiler eliyle gerçekleştirelim. Temizliği imanın yarısı gören bir dinin mensupları olarak çevre temizliğine gerekli hassasiyeti gösterelim. Bayramı sadece bir tatil değil, sıla-i rahim için bir fırsat bilelim. Anne babamız başta olmak üzere, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hastaların hayır dualarını, yaşlıların gönüllerini alalım. Ebedi âleme göç eden yakınlarımızın kabirlerini ziyaret edip onlara dualar edelim. Cennet kokulu çocuklarımızı hediyelerle sevindirelim. Farz namazlarımızdan sonra “teşrik tekbirleri” getirmeyi unutmayalım.
Kurbanlarımızı kabul etmesini, günahlarımızı bağışlamasını, bayramımızı sevinç ve huzurumuza, birlik ve beraberliğimize vesile kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyoruz" denildi.

VALİ TUTULMAZ CAMİDE VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Bayram Namazı sonrasında cami içinde Vali Tutulmaz, beraberinde il Jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve iİ Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy ile beraber vatandaşlarla bayramlaştı.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz