Edinilen bilgiye göre, Asma Ortaokulu'na 100 metre uzaklıkta bir evin altında bulunan toprağın büyük kısmı anayola kaydı. Yağan yağmurun zemini yumuşatmasıyla meydana gelen heyelan sebebiyle, göçme tehlikesi yaşayan ev sakinleri durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen AFAD yetkilileri, tehlikeyle burun buruna olan ev sahibine "evi boşaltın" talimatı verdi. Evin geçici olarak boşaltıldığı ve konuyla ilgili çalışmaların hızla başlatıldığı öğrenildi. 

YETKİLİLER KISA SÜREDE MÜDAHALE EDECEK

AFAD ve Zonguldak Belediyesi yetkililerin bölgede yaşanan heyelan ile ilgili hemen harekete geçerek, evin altına heyelan önleme çalışmaları başlattığı öğrenildi.  Süreci hızlandırmak için yoğun çaba sarf eden yetkililerin, kısa sürede çalışmaları tamamlayarak ev sahibine ve evde ikamet eden vatandaşlara yeniden oturma izni vereceği öğrenildi. 

ZONGULDAK BELEDİYESİ VE AFAD'DAN HASSASİYET BEKLENİYOR

Ev ve mahalle sakinleri oluşan mağduriyetin hızla giderilmesi ve tehlikenin önlenmesi için Zonguldak Belediyesi ve AFAD'dan hassasiyet bekliyor. Evin her an göçme tehlikesi taşıması sebebiyle vatandaşlar tedirginliklerini dile getirerek "Asma ve Dilaver bölgesi heyelan riski taşıyor. Yetkililer süreci seçimden sonraya değil hemen tamamlamalı." diyerek olası facianın bir daha bölgede yaşanmaması adına yetkilileri göreve davet ediyor.

AYNI BÖLGEDE BİR EV GÖÇMÜŞ, 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

10 Aralık 2023 tarihinde Asma Mahallesi'nde bir ev heyelan sebebiyle yok olmuş, evin içinde yaşayan 2 kişi hayatını kaybetmişti.  

Muhabir: Neriman Dengiz