Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladığı tespit edilen S.G. isimli şahıs ekipler tarafından yakalandı. S.G.'nin ikametinde yapılan aramada delil niletiği taşıdığı değerlendirilen kitap, dizüstü bilgisayar ve cevap telefonuna incelenmek üzere el konuldu.  

Konuyla alakalı yapılan açıklamada; 

"Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan araştırmalarda Deaş Silahlı Terör Örgütüne finans sağlayan bir dernek hesabına para yardımında bulunduğu tespit edilen S.G. (30) isimli şahıs İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce 25.05.2023 günü yakalanmış olup şahsın ikametinde yapılan aramada delil niteliği taşıdığı değerlendirilen bir adet kitap, bir adet dizüstü bilgisayar ve bir adet cep telefonuna incelenmek üzere el konulmuştur.

Gözaltına alınan şüpheli ifadesi sonrasında sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmıştır.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Kdz. Ereğli Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından S.A.(36) isimli şahıs 24.05.2023 günü yakalanmış olup sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandıktan sonra serbest bırakılmıştır."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz