Doktor açığı had safhada CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu Sağlık Bakanlığı'na Zonguldak'taki doktor açının kapatılması için çağrıda bulundu 

Zaimoğlu, Zonguldak'ta iktidarı temsil eden yerel siyasetçileri kamuoyuna şikayet ettiğini hamasi nutuk atmaktan başka  bir şey yapmadıklarını belirtti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, il genelindeki hastanelerde doktor açıklarına kapatılması gerektiğini söyledi.

11 Ocak Dünya Sağlık Çalışanları Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak il genelinde hastanelerdeki doktor açığı sorununun çözülmesini talep ederek şunları söyledi:

"11 Ocak Dünya Sağlık Çalışanları Günü. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Dünya Sağlık Çalışanları Günü'nü canı gönülden kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Günlerce, saatlerce randevu için sıra bekleyen vatandaşlarımızın derdini dinleyen, onların dertleriyle dertlenenlerin Dünya Sağlık Çalışanları Günü kutlu olsun. Hastasını kaybeden insanların saldırısına uğrayan, hayatını kaybeden, darp edilen Dünya Sağlık Çalışanları'nın günü kutlu olsun. Şimdilerde unuttuğumuz; pandemide evini, ailesini, çocuğunu günlerce göremeyen, hayatını hiçe sayarak insanlarımıza ve insanlara hizmet eden sağlıkçılarımızın Dünya Sağlık Çalışanları Günü kutlu olsun. Bu yolda hayatını kaybedenlere rahmet olsun. Evini geçindirmek için, ekonomik sıkıntı çeken, haklarını alamayan Dünya Sağlık Çalışanlarının Günü kutlu olsun. 112 Acil Servis'e başvurup işe alınmayan, mağdur edilen Dünya Sağlık Çalışanlar Günü kutlu olsun. Hepsini canı gönülden tebrik ediyoruz. Daha güzel bir yaşam, daha güzel bir hayat için Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz elimizden geleni kendilerine ifade ediyoruz. Zonguldak ölçeğinde de ayrıca defalarca söylediğimiz üzere bugüne binaen şunu söylemek istiyorum; Doktor açığımız var. Doktor açığımız var. Doktor açığımız var. Süratli bir şekilde Sağlık Bakanlığı'ndan doktor açıklarımızın tamamını talep ediyorum.

Buradan iktidarın yerel temsilcilerini kamuoyuna şikayet ediyorum hamiyetini tüketmekten başka bir şey yaptıkları yok sorun çözmüyorlar bunu da kamuoyunun bilgisine sunuyorum"

Kaynak: Ercan Demir