Zonguldak'ta dolmuşçu esnafları artan mazot fiyatlarına isyan etti. Her 4 günde bir mazotta zam geldiğini ve artık zararına çalıştıklarını belirten dolmuşçular kontak kapatabileceklerini söylediler.

Zonguldak'ta dolmuşçu esnafı Yiğitcan Kurtman, artık zararına çalıştıklarını ve her an kontak kapatabileceklerini ifade etti. 


Mazot fiyatlarının arttırılmaması çağrısında bulunan dolmuş esnafı Yiğitcan Kurtman, şunları söyledi:

"Mazot fiyatları artık belimizi büktü. Yani resmen mazota ve sanayiye çalışıyor olduk. Cebimizde para kalmıyor. Durumdan çok rahatsızız. Bir an önce mazot fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Ama aksine tam tersi oluyor. Düşeceğine çıkıyor. Sürekli zam geliyor. Artık canımıza tak etti. En son çarşının ortasında kontak kapatacağız herhalde. Bir protesto yapacağız diye düşünüyorum. Yakındır çünkü yani bu durum böyle olmaz. Çorba kaynamaz bu şekilde. Şu arabaya üç günde bir 4 bin TL'lik mazot alıyorum.  Bunun masrafı oluyor. Arabanın masrafı oluyor. Ay sonunda bir bakıyorsunuz cebine kalan bir şey yok. Yani yalandan yere gidiyoruz, geliyoruz bu aralar. 

Yolcu ücretleri yeterliydi zam yapıldığı zaman ama şimdi mazot fiyatı uçtu. 45 lira oldu. 17 lira siviller alıyoruz 13 lira öğrencilerden alıyoruz. Yetmiyor. Bunlar dışarıdan baktığında işte dolmuşçular, 'aç gözlü' gibisinden muhabbetler oluyor, sosyal medyada da yorumla okuyoruz biz.   Sağ duyu bekliyoruz. Zam geldiğinde tepkiler yaşanmasın istiyoruz. Çünkü gerçekten belimiz doğrulmuyor artık. "

Kaynak: Ercan Demir