Zonguldak Demokrasi Platformu, CHP 'ye yönelik 21 Mayıs’ta verilen 'Mutlak Butlan' kararına tepki gösterdi.

Madenci Anıtı’nda toplanan kalabalık, İsmet İnönü Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş sırasında katılımcılar sık sık slogan atarak kararlı protest etti.
Yürüyüşe
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP’li Belediye Başkanları, il,ilçe ve bele başkanları meclis üyeleri, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalabalık, sloganlar eşliğinde Madenci Anıtı’ndan İsmet İnönü Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

'DEMOKRASİYE VURULMUŞ BİR YARGI DARBESİDİR'

İsmet İnönü Parkı'nda Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, yaptığı konuşmada kararın hukuki değil siyasi bir müdahale olduğunu dile getirdi.
Kaymakçı açıklamasında, şu ihalelere yer verdi;"
Kararın, muhalefete yönelik sistematik baskı sürecinin bir parçasıdır.
YSK onayından geçmiş bir kurultayın yargı eliyle tartışmaya açılmasının kabul edilemez.
Seçim hukukunun özerkliğine müdahale niteliği taşıyan bu süreç
yargının siyasi bir araç haline getirildiği gösterir.
Halk iradesi hiçbir siyasi mühendisliğe teslim edilemez. “Demokrasi, halk iradesi ve yargı bağımsızlığını savunmaya devam edeceğiz” dedi

"BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR.GENEL BAŞKANIMIZ ÖZGÜR ÖZEL'DİR"

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı konuşmada bu kararın CHP’yi dizayn etme girişimi olduğunu söyledi.
Dural şu duygulara yer verdi;"Söz konusu süreç muhalefeti bölme ve kontrol altına alma amacı taşıyan bir girişimdir.
Bizi kimse dizayn edemez, kontrol edemez.Sandıkla kazanamayanlar siyaseti yargıyla şekillendirmek istiyor.Biz boyun eğmeyeceğiz, asla geri adım atmayacağız.Seçilmiş iradeye saygıyı sandıkta göstereceğiz.” dedi

Dural ayrıca CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıya dikkat çekerek, bunun toplumsal irade ile kazanıldığının altını çizerek CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi. Genel Başkanı Özgür Özel'in arkasında olduklarını ifade etti.

"KORKUYORUZ YILMAYACAĞIZ"

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, konuşmasında sert ifadeler kullandı ve halkın iradesinin gasp edildiğini söyledi.

Erdem sözlerine şöyle devam etti;" Geçmişte benzer siyasi müdahalelerin Türkiye’ye zarar verdiğini ortada. Siyasetin yargı üzerinden dizayn edilmesinin demokrasiye zarar verdiği ekonomik ve toplumsal istikrarın hukuki belirsizliklerden etkilendiği görmeden gelinemez.
CHP’nin kapatılmasının dahi tartışılmasının demokratik sisteme zarar vermektedir.
CHP Genel Başkanımız Özgür Özel'dir.Atanmışları tanımıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’dur. Asla teslim olmayacağız. Korkmuyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

09F46B63 F6Af 40E3 B500 De4Dfe782476E1418202 146B 4A09 8Ae4 8440297Eac491A6Ef688 31D4 42A7 A753 B860F618Ef4A

Muhabir: ERCAN AYGÜN