Uzun süren yönetim krizinin ardından adeta küllerinden doğan Çaycumaspor, Kuzeyordu Spor Kulübünü 100 sporcusuyla birlikte bünyesine katarak altyapıda da iddiasını ortaya koydu.

Uzun süre yönetim krizi yaşayan, kayyıma devredilmesinin ardından da yönetim oluşturmadığı için kapanma noktasına gelen Çaycumaspor küllerinden yeniden doğuyor. Sahalarda Zonguldak Süper Amatör Ligi’nin güçlü takımlarından biri olarak mücadele eden Çaycumaspor, başka hedefleri doğrultusunda da emin adımlarla yürüyor. 

"SÖZLEŞMELİ 12 ANTRENÖR GÖZETİMİNDE 5 BRANŞTA SPORCU YETİŞTİRİLİYOR"
Son derece zor koşullarda göreve başlayan yeni yönetim, ligde başarıyla mücadele edecek bir ekip kurup sosyal tesisleri yeniledikten sonra, şimdi de altyapısını güçlendirecek adımlar atıyor. Bugüne kadar sözleşmeli 12 antrenör gözetiminde, voleybolda 70, atletizmde 50, badmintonda 50, yüzmede 110, futbolda 12 yaş altı 90 sporcu ile altyapı faaliyetlerini sürdüren Çaycumaspor, ilçenin “Spor Kenti” olma vizyonuna da önemli katkı sunuyor.

"500’E YAKIN SPORCUDAN OLUŞAN BİR SPORCU ORDUSU BULUNUYOR"
Son olarak, Kuzey Ordu Spor Kulübünü bünyesine katarak, futbolda, müsabaka dalındaki lisanslı sporcu sayısını 55’e, 12 yaş altı sporcu sayısını ise 160’a yükselten Çaycumaspor’un, tüm dallarda 500’e yakın sporcudan oluşan bir sporcu ordusu bulunuyor. Çaycumaspor futbol akademisinin çalıştırıcılığını Kuzeyordu Spor Kulübünün hocası Özgür Çavuş’un yapacağı açıklanırken, bu sayının çok daha artırılması ön görülüyor.

"SUAT HOCAMA ÇAYCUMA ÇOK ŞEY BORÇLU"
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycumaspor Başkanı Şenan Kerçin, “Çok güzel, çok keyifli bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Her alanda hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Liglerin başlamasına çok yakın bir zamanda göreve geldik, dar zamanda yepyeni bir takım kurarak sahaya sürdük. Ekibimiz, ligin iddialı takımı olarak aslanlar gibi mücadele ediyor. Bunda Suat hocamızın çok payı var. Doğukan ve Caner hocalarla inanılmaz bir performans sergileyen Suat hocama inanın Çaycuma çok şey borçlu.” dedi.

"DAHA BÜYÜK HEDEFLERE DOĞRU YÜRÜYORUZ"
Birçok hedefe birden ilerlediklerini söyleyen Kerçin, “Yönetim kurulu üyelerimizin her birinin büyük çabası ile tesislerimizi hızla yeniledik. Son derece kötü durumdaki tesisler pırıl pırıl hale geldi. Biz göreve başlarken Çaycumaspor’un, Çaycuma’nın spor kenti olma iddiasının en büyük taşıyıcısı olacağını söyledik. Birçok branşta faaliyete başlayarak, kulübü, adeta bir sporcu fabrikasına dönüştürdük. Şu anda 500’e yakın sporcumuz var. Bir futbol kulübünü taşıyamayan Çaycumaspor’a şimdi bunlar az geliyor, daha büyük hedeflere doğru yürüyoruz.” şeklindeki ifadelerle açıklamalarını sürdürdü.

"ÖZGÜR ÇAVUŞ HOCAMIZIN 100 SPORCUSU İLE BİRLİKTE BÜNYEMİZE KATILMASI ÇOK ÖNEMLİ"
Başkan Kerçin, açıklamalarını “En çok önemsediğimiz hedeflerden biri de altyapı çalışmaları. Biz hem kendi sporcusunu yetiştirip tüm imkânlarını kendi insanı için kullanan bir kulüp olmayı hedeflerken, başarabildiğimiz kadar çok sayıda insanı sporun içine çekmek istiyoruz. Güçlü bir altyapı kurup sportmenlik ruhuna sahip sporcular yetiştirmeyi en az sportif başarı kadar önemli buluyoruz. Bu açıdan değerli Özgür Çavuş hocamızın 100 sporcusu ile birlikte bünyemize katılması çok önemli. Buna yeni katılımlar olacağına da inanıyorum. Güçlü altyapımız sayesinde önümüzdeki yıllarda resmen Çaycuma fırtınası esecek. Çünkü Çaycumaspor’u ağırlıklı olarak Çaycumalı sporcular sırtlayacak. Hem maliyetlerimiz azalacak, hem de bir başarıdan diğerine koşan çocuklarımız gurur kaynağımız olacak. Bundan daha güzel ne olabilir ki?” diyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi