Zonguldak Belediyesi’nde 16 senedir  temizlik görevlisi olarak görev yapan Abdurahman Yılmaz maaşından  öğrencilere burs verme, sokak hayvanlarına  yiyecek almak gibi yardım severliği ile tanınıyor.
Yılmaz  temizliğini yaptığı Doktorlar Sokağı'nda  sıcak havadan etkilenen sokak hayvanları için  belirli yerlere su kapları yerleştirdi. Hayvanların su içecekleri kaplara çöp atılmaması konusunda uyaran yazılar astı.
Bu sabah  işinin başına gelen ve  görev yaptığı sokağa giden Yılmaz, gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu.
Kendini bilmez kişiler tarafından hayvanların su içeceği kaplara  zehirleyici etkisi olan naftalin  atıldığını gören Yılmaz, büyük tepki gösterdi.
Kapları temizleyen ve yeniden su koyan Abdurahman Yılmaz, vatandaşları  duyarlı olmaya davet ederek şunları söyledi;

”Havalar çok sıcak gittiği için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaları için  su kapları yerleştirmiştim. Sabah işe geldiğimde  kapların içine  naftalin atıldığını gördüm. Kendini bilmez  şahıslar su kaplarının içlerine 6’şar adet naflatin atmış. Bu naftalinler eriyip suya karıştığı anda   öldürücü etkisi oluyor.Bunu yapanlar insan olamaz. Allahın yarattığı  sessiz kullarını zehirlemeye kalkışmak büyük günahtır. Hayvan sevmeyen insanda sevmez. Ben herkesi sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyorum”

Haber: Ercan Aygün

Editör: Oğulcan Öz