Düğün sezonunun yaklaşması ve altın fiyatlarındaki artış nedeni ile kuyumcu Çetin Çelik değerlendirme yaptı.
  Düğün sezonu alışverişlerinin henüz başlamadığını ancak sezondan umutlu olmadıklarını belirten Gülüm Kuyumcusu sahibi Çetin Çelik altın fiyatlarındaki artış nedeniyle bu dönem düğünü olanlardan çok yatırımcıların yatırım amaçlı altın aldığını belirtti.
 Zonguldak insanının diğer illerde uygulanan kiralık altın uygulamasına hiç dönmediğini belirten Çelik, hediyelik olarak bu sene vatandaşın fiyatı 350 TL olan 0.25 gram altına yöneldiğini belirtti. 

Gülüm Kuyumcusu sahibi Çetin Çelik; “Zonguldak’ta düğün sezonu henüz başlamadı. Altın fiyatları oldukça yüksek. Altının yüksek olmasından dolayı yatırımcılar çok ciddi altına yöneldi. Bu nedenle kuyumcularda hareketlilik var. Yatırım grubu olan kulpsuz altınlara talep var. Fiyatların yukarı gitmesi de yatırımcıların taleplerini arttırıyor. Düğünlerden çok şey beklemiyoruz. Altın fiyatları yüksek olduğu için maalesef çok cılız geçiyor düğün alışverişleri. Çok küçük rakamlarla düğün alışverişleri tamamlanıyor. Hediyelik anlamında da eskiden gram altın alınırdı, simdi 0.25 gram altınlar çıktı. Vatandaşlar artık düğün hediyesi olarak 350 TL olan 0.25 gram altına yöneldi” dedi.

KİRALIK TAKILARI TERCİH ETMİYORUZ


Zonguldaklıların kiralık takı olayını tercih etmediklerini belirten Çelik; “Düğünlerde kiralık takı olayı Türkiye’nin bazı illerinde olmuştu ama kesinlikle Zonguldak’ta böyle bir uygulama hiçbir sezon olmadı. Kuyumcudan kiralık altın alınmadı. Olması da doğru değil çünkü gelin tarafını yanıltmaya yönelik bir hareket. Bir genç kızın duygularıyla oynayan bir hareket. Sadece ben değil Zonguldaklılar da böyle düşünüyor ki kiralık takı olayına bizim insanimiz hiç girmedi” dedi. 
Bu aralar altına sadece yatırımcıların sıcak baktığını belirten Çelik; “Yatırımcılar altına yöneldi. Bankada parası olan, nakit parası olan altına yöneldi. Külçe altına özellikle talep fazla” dedi.
Özel Haber: Seda Fidan

Editör: Oğulcan Öz