11  Eylül Pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretim yılı öncesinde okul kıyafeti alışverişinde de hareketlilik bugün zirve yaptı. Kalitesiz ürünler, yanlış seçilen kıyafetler ise çocukların sağlığına zarar veriyor.
Okul kıyafet yönetmeliğinde olmasına rağmen öğrenciler son yıllarda hırca tercih etmiyor, daha çok sweats hırka tercih ediliyor.
FİYATLAR GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 100 ARTTI
Hammadde ve maliyetlerin artması, hayat pahalılığının yükselmesi nedeniyle okul kıyafetlerine de geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 zam geldiği gözleniyor.
Telaş içinde olan veliler daha çok geçtiğimiz yıldan kalan kıyafetleri kullanmayı tercih ederken okula yeni başlayan öğrenciler için ise veliler en uygun fiyat araştırması yaparak alış veriş yapması tercih ediyor.
 VELİLER YOĞUNLUK OLUŞTURDU
Zonguldak’ta Gazipaşa ve Soğuksu semtinde okul kıyafet alışverişi yoğunluğu yaşanıyor. Velilerin alış verişi son güne bırakması dükkanlarda yoğunluk oluşturdu.
PAMUKLU ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ
Veliler ne kadar bütçesine uygun alışveriş yapmayı planlasa da uzmanlar kalitesiz ürünler çocukların sağlığına zara verdiğini, daha çok pamuklu ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz