Zonguldak Kent Tiyatrosu tarafından düzenlenen tiyatro Kursu başladı.
Zonguldak Kent Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Ferdi Kazancıoğlu, 8 hafta devam edecek olan kursta şu an 17 kişinin bulunduğunu söyledi.
Kursa olan ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını ve bu kursu her yıl düzenleneceklerini ifade eden Ferdi Kazancıoğlu şunları kaydetti:
"Aslında heyecanlıyız.  Sezon kapandı ama biz kurs olarak devam ettirmek istedik. Zonguldak halkına da eğitim amaçlı bir kurs açtık. Zonguldak kent tiyatrosu olarak diyafram, Mimik, tiyatro terimleri,tiyatro tarihi,  temel oyunculuk gibi kpnularda eğitimler vermek istiyorum. Biz bunu duyurduk. 15 kişilik bir sınıf yapacaktık. Çok müracaat vardı ve şu anda 17 kişi oldu 
Kursumuz her yıl devam ettireceğiz. Çok da önemli bir  şey oldu. Çok da katılım var. Çok eğleniyoruz. Eğlenirken öğreniyoruz . 8 haftalık yani 2 aylık bir kurs bu. Haftada bir gün oluyor. 2-3 saat civarında sürüyor. Aslında o birazcık da bizim enerjimizle alakalı.  Haftada  1 gün ve şu anda kursumıza her kesimden  çok büyük bir rağbet var, ev hanımından, öğretmeninden herkes katıldı ve biz çok mutlu olduk. Onlar da çok keyif alarak devam ediyor. 
Bu mevcut eğitim alan öğrencilerle beraber yeni istedikleri takdirde yeni sezonda yeni oyunlar sahnelemek tabiki isteriz"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz