Mutlak Butlan kararı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına getirilmesinin ardından istifa fulyası yaşanıyor. CHP'den ayrılan seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ve
Milletvekilleri yeni bir oluşumuna giderek Yeni Parti'yi kurarak siyasi mücadeleye bu çatı altında devam etme kararı almıştı. Yeni Parti'nin kurulmasının ardından CHP'den istifalar artarak devam ediyor.

ZONGULDAK'TA YOĞUN KATILIM OLDU


Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile kadın ve gençlik kolları temsilcileri, vatandaşlar topluca İstifa ederek Yeni Parti'ye katıldı. Yeni Parti'ye katılım dolayısıyla CHP İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.


KATILIM YÜKSEK OLDU

CHP eski İl Başkanı Devrim Dural'ın öncülüğünde düzenlenen açıklamaya Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özen, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile çok sayıda partili katıldı.

Yeni Parti Kurucu İl Başkanı Devrim Dural cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu ve tüm siyasetçilere selam göndererek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Dural yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin. Baba evini üzülerek terk etmek zorunda kaldık. Biber gazları, plastik mermi ve tazyikli su ile baba evlerine zorla girdiler. Ölülere bile saygıları kalmamış. Genel Başkanların posterlerini yırtanlar. Merhum Belediye Başkanımız Ferdi Zeybek'in dahi fotoğrafını indirdiler. Asla pes etmeyeceğiz mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmalar sık sık sloganla kesilirken iktidar mesajları verildi. Basın açıklamasının ardından yüzlerce vatandaş Yeni Parti il binasına yürüdü.

Ba3Aee26 9570 4A15 Ad04 A6Fcf9837Cb5391Dbf9E 4E3A 4A85 9Dbd B8E66118C6Fb4Ffea20A C242 4Cf2 9984 B9C731933A040B9682Be 6Ccd 4F46 957E 4F2450E56882

Muhabir: ERCAN AYGÜN