Orman Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda yangın sezonu boyunca görev yapacak olan Yeşil Vatan sevdalısı 4 arazöz ve 2 su ikmal aracı ile 21 Orman Kahramanı görev yerleri olan İzmir Bölge Müdürlüğüne doğru yola çıktılar. Orman yangınlarında hassas bölgelere takviye birlik olarak İzmir Orman Bölge Müdürlüğü emrinde Ege bölgesinde, yangından yangına koşan Alev Avcılarına takviye kuvvet sağlamak  ve bölgedeki ateş gücümüzü dingin ve zinde tutmak için  yangın işçilerimiz İzmir’e bölgesine hareket etti. Hareket öncesinde Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğün de düzenlenen törende konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürümü Faruk Bayraktaroğlu ormanların yangınlara karşı koruma seferberliğinin devam ettiğinin altını çizerek orman yangınına karşı verilen mücadelenin vatan savunması olduğunu belirterek şunları söyledi;
 “ İnsanların nefes almalarını sağlayan doğal oksijen kaynağı olan ormanları yönetmek ve korumak gibi kutsal bir görevi ifa eden orman teşkilatının güzide elemanları olan sizleri, orman yangınlarına bölgemizden daha hassas olan Ege bölgesine gönderiyoruz. Orada bulunduğunuz sure içerisinde kendiniz, aileniz ve kurumumuza yakışır şekilde hareket edin. Önce can güvenliği. İş güvenliği önlemlerini mutlaka alın. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Yolunuz açık, Allah Yar ve Yardımcınız olsun” dedi.
Uğurlama törenine; Bölge Müdürümü  Bayraktaroğlu’na, Bölge Müdür Yardımcıları  Mehmet Pınar,  Sayın Necmettin Aşçı ve Sayın Mehmet Ali Deniz, OYM Şube Müdürü, Gökçebey Fidanlık Müdürü ile Öz Orman İş Sendikası Zonguldak Bölge Başkanı  Levent Işıktaş ve personel katıldı.
(Haber Merkezi)