İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay Yeni Adım'a açıklamalarda bulundu. Başkan Gülay, İYİ Parti Merkez İlçe Bşakanı Dilay Küçük ile birlikte 64 kişinin istifasını değerlendirdi. 
Başkan Gülay, istifa Dilak Küçük ve istifa eden arkadaşlarımızın tercihidir, saygı duyuyorum. Ancak bize 64 değil 11 üyenin istifa dilekçesi ulaştı. Böyle şeyler siyasi partilerde olabilir. İstifaları ihanet olarak değerlendirmiyorum" dedi.
"İYİ PARTİ HER ZAMAN VAR OLACAKTIR"
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay genel değerlendirme yaparak şöyle konuştu: "Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük ve arkadaşlarımızın istifasıkendi tercihi ve yorumudur. Burada bizim kendisine söyleyecek bir sözümüz olamaz ve saygı duymak zorundayız. Parti her zaman var olacaktır. Bizler bu makamlar için gelip geçiciyiz. Bizden önce de birileri vardı, bizden sonra da birileri buralarda görev alacak, bu bayrağı taşıyacaktır.
Önümüzde bir yerel seçim var. Gönül böyle olsun istemezdi. Arkadaşlarımızın bir bildikleri vardır elbette. Partilerde üyelik sistemleri vardır. Fakat  64 kişinin istifası ile ilgili bize ulaşan bu salah 09.00 itibariyla il sekretemizinden aldığımız istihbarat doğrultusunda sadece 11 istifa dilekçesi var. Bu arkadaşlarımızın da istifasına bizler saygı duyuyoruz. 
Gelişmeler hafta sonu itibarıyla yaşandı, yarın ne olur bilemiyorum"
"GENEL MERKEZE DURUM DEĞERLENDİRMESİ İÇİN GİDECEĞİM"
Başkan Erdal Gülay, "Son gelişmelerle ilgili yarın (Salı) Genel Merkeze gidip bir takım ziyaretlerim olacak. Teşkilat Başkanımız, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Buğra Kavuncu ile randevumuz var. Hem istifalarla ilgili hem de yaklaşmakta olan 2024 yerel seçimler hakkında fikir ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere kendisinin daveti üzerine genel merkezde olacağım. Bu görüşmenin neticesinde ise döndüğümde Zonguldak'ta değerli kamuoyu ve basın camiasına açıklamalarda bulunacağım" dedi.
"BUNU BİR İHANET OLARAK DÜŞÜNMÜYORUM"
Başkan Gülay, "Yaşananları bir ihanet olarak düşünmüyorum. Arkadaşlarımızın özgür iradesiyle verdiği bir karardır. Biz de saygı duymak zorundayız. Burada partiyi yıpratma ve veya bizi yıpratma gibi bir düşüncelerinin olduğunu sanmıyorum. Böyle şeyler siyasi partilerle olabiliyor. Milletvekili adayları da istifa ediyor, seçildikten sonra bir başka partiye geçebiliyorlar. İstifa eden arkadaşlarımızın başka bir partiye katılıp katılmayacakları da tamamen kendi düşünceleridir. Söylenecek de aslında çok fazla bir şey yok. Haklarında ve hakkımızda hayırlısı olmasını temenni ediyorum." dedi.
"KİŞİLERLE HİÇ BİR SORUNUMUZ DERDİMİZ YOK"
Gülay, "Bizim kişilerle hiç bir sorunumuz ve derdimiz yok. Bakalım zaman neyi gösterecek göreceğiz. Bizim derimiz vatan. Bir de önümüzdeki süreçte yapılacak yerel seçimlerde Zonguldak Belediyesi İYİ Parti'ye katmak ve bunun çalışmaları içindeyiz."
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz