Zonguldak İl Genel Meclisi Aralık ayı 2’nci birleşim toplantısı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı. 

Zonguldak İl Genel Meclisi Aralık ayı 2’nci birleşimi, Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki toplantının tutanak özeti okundu.
 
Ardından İl Genel Meclisi Başkanı Karaveli, AK Partili kadın meclis üyesi Filiz Ünal Sarsık’a kadınlara milletvekili seçme ve seçilme haklarının verilişinin yıl dönümü nedeniyle söz verdi. 

Sarsık; “Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme haklarının verilişinin yıl dönümü kutluyorum. Aynı zamanda 2015 yılında da baş örtülü kadınlarımız mecliste görev aldılar. Bu anlamda iki önemli liderimizi anmak istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü minnetle anıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yerel seçimler var. İnşallah tüm siyasi partilere çağrımız olsun; kadın aday adaylarımızı desteklemelerini ve listelerde yer vermelerini istiyoruz. Belediye meclis üyeliğinde, İl Genel Meclisi üyeliği ve Belediye Başkanlığı adaylığında kadın isimler görmek istiyoruz.” dedi. 

Gündemim üçüncü maddesi olan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26/a maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2024 Yılı Yatırım Programı görüşüldü. 
Gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Kaynak: Ercan Demir