MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Abdülkadir Aktarı, “Zonguldak Anadolu'nun 300 milyonluk karşımızdaki Rus dünyasına İstanbul'dan sonra Orta Anadolu’nun Rus cumhuriyetlerine açılan çıkış kapısıdır. Dolayısıyla herkes bunun bilincindedir Onun için de Zonguldak'a yatırım yapılıyor. Karayollarını yapılıyor ve Zonguldak’ımızınn geleceği çok parlak”dedi.


MÜSİAD, Zonguldak Şubesi Başkanı Abdülkadir Aktarı, Zonguldak  ve ülkemiz ekonomisini değerlendirdirdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"MEHMET ŞİMŞEK’İN DİSİPLİNLİ PARA POLİTİKASI DEVAM ETMELİ"
Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikasının devam etmesi gerektiğini ve bu şekilde 2024 yılı enflasyonun yıl sonunda düşeceğine ve ekonominin daha iyiye gideceğini belirterek şunları ifade etti.

“Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başına getirdiği Mehmet Şimşek'in politikalarını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Çok disiplinli bir para politikası uyguluyorlar. Eğer herhangi bir olağanüstü durum olmazsa yani deprem gibi savaş gibi işte çevrenizdeki kaynak krizi gibi öyle bir şey olmadığı sürece bu Mehmet Şimşek'in politikalarıyla seçim olsun olmasın ilk 6 aydan sonra 2024’ün 6. Ayından sonra ekonominin iyiye gideceğini, enflasyonun inişe geçeceğini öngörüyorum.
Eğer bir sapma olmazsa Mehmet Şimşek o para politikalarının başında kendi planlarını uygulamaya devam ederse edecektir de herhangi bir terslik olmadığı sürece ülke ekonomisinin 2024’ün ilk 6.ayından sonra iyiye gideceğini, enflasyonun inişe geçeceğine inanıyorum. Biz bunları biz MİSİAD olarak genel merkezde de değerlendirmeler oluyor.  Bazen Merkez Bankası'nın yetkilileri gelip anlatıyor. Bize sorular soruyoruz. Devamlı değerlendirmeler yapıyoruz Ben mantıken de inanıyorum buna. tabii Bazen dış yaptırımlar da oluyor. İşte efendim böyle olağanüstü durum olmadığı sürece ben 2024’ün sonuna doğru ekonominin iyiye gideceğine ve enflasyonun da duracağına inanıyorum. Tabii spekülasyonlar oluyor. Bu konuda da Ticaret Bakanımız Ömer Bolat da çok sıkı işi tutuyor. 

"SİYASİ İRADE DİMDİK AYAKTA DURDUĞU MÜDDETÇE ENFLASYONUN TEK HANEYE DÜŞECEĞİNE VE EKONOMİNİN DÜZELECEĞİNE İNANIYORUZ"

Aktarı, “Evet siyasi irade dimdik ayakta duran bir irade olduğu müddetçe Cumhur İttifakının bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Ekonomi hele 2025 yılında 2007 yıllarındaki  gibi tek haneli rakamlara inanacağına inanıyorum” dedi.

"ZONGULDAK’TA OSB’LER DOLDU TAŞTI YETMİYOR! YENİ OSB’LER PLANLANIYOR BUDA BİNLERCE KİŞİNİN İSTİHDAMI DEMEKTİR"

Zonguldaklı anlamında ekonomisini  değerlendiren MÜSİAD başkanı Abdülkadir Aktarı şunları ifade etti:

“Çaycuma OSB'de bizim yerimiz var. Biz orada yerimizi aldığımız Yılda 2014 yılında araziler bomboştu. Şu anda full doldu. İkinci, hatta üçüncü OSB planlanıyor projelendirildi. Bu ne demektir? Bu OSB'lere talep var. OSB dediğin sanayiciler olarak alır. Sanayiciler ihracat yapıyorlar. O sanayiciler mesela Çaycuma OSB'de 4-5 bin insan çalışıyor. İşte Gökçebey OSB'de bir o kadar insanın çalıştığını düşünün. Yine Çaycuma'da o yeni bir OSB kuruluyor. Bunlar demek ki ihtiyaç var ve insanlar bir an önce orada yerlerini tahsis edip üretime başlamak istiyorlar. Bu da ne yapacak, İlimiz ekonomisine katkısı olacaktır.”

"ENERJİ BAKANLIĞI İLİMİZDEKİ TERMİK SANTRALLERE YERLİ KÖMÜR KULLANIM ŞARTI KOYMALI VE SERT YAPTIRIMLAR UYGULAMALI"

Enerji Bakanlığı’nımn ilimizdeki termik santrallere yerli kömür kullandırılması zorunluluğu getirilmesi Gerektiğini belirten MÜSİAD başkanı Abdulkadir Aktarı şunları söyledi:
“Kömürle ilgili de yani onda da uluslararası piyasalar var. Belki hükümetin yaptırımları olursa yani Enerji santrallerine Zonguldak'tan kömür alma konusunda sert yaptırımlar olursa kömürle ilgili de düzelme olur ve sektörde ilerler. Zaten başta Enerji Bakanı Berat Albayrak' Bu firmalara Zonguldak'ta şartlı olarak enerji santrali kurdurmuştu. onlara. Yani Zonguldak'a kömür çıkararak üretim yapmak koşuluyla üretim yapmaya şart koştular. Ondan sonrasında herhalde yeterli Olamadı kömür ocakları veya dış piyasalar ucuz mu orada artık nasıl olduysa yani bu enerji santralleri yani hükümetin onlara baskı yapıp sadece yerel kömürü alma şartı koyarsa o yerin altındaki madenle işlenir. Hem madeni  çıkaran  insanlar ekmek yer, hem de kendi paramız dışarıya gitmez. Onunla ilgili de öyle şeyleri de yapacaklarına inanıyorum önümüzdeki dönemde”


"KARADENİZ GAZI ÜLKEMİZ EKOMİSİNE BÜYÜK KATKI VERDİ"

Karadeniz doğalgazı nın Ülkemiz ekonomisine büyük katkı verdiğini belirten MÜSİAD başkanı Abdulkadir aktarı şunları kaydetti:

“Doğal gazın bulunması, Zonguldak ekonomisine çok katkısı olmasa bile Türkiye ekonomisine büyük katkısı oldu.
Biliyorsunuz bizim aylık yaklaşık 7-8 milyar dolar enerjiye ödediğimiz para var. Karadeniz'de bir iç deniz ve burada bu doğalgazın daha da artacağına inanıyorum.”

"FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ"

MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Aktarı, “Filyos projesi biliyorsunuz Sultan Abdülhamit zamanından beri konuşulan bir proje. Orada da amaç şu idi. Büyük bir endüstri bölgesi. İskenderun'daki serbest bölge gibi düşünülüyordu. Sonradan doğal gaz çıkınca  değişti.  Orada da bir serbest bölge, ticaret bölgesi hükümet Planları var. Oda Zonguldak ekonomisine büyük katkısı olacaktır.
Filyos Vadisi projesi dediğim gibi uzun vadeli bir projedir. O da Zonguldak'a gelecekte Samsun gibi, İskenderun gibi nüfusu da arttıracaktır. Tabii orada nüfusun artması demek işte yeni konut sitelerinin yapılması, yrni okulların, yeni hastanelerin yapılması denektir.” dedi.


"ZONGULDAK -FİLYOS KARAYOLUYLA EKONOMİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK... BU YOL HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIYOR"

MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Aktarı, “Artı bu Zonguldak-Filyos karayolu tamamlandığı zaman şehir çok daha farklı boyut alacak. Zonguldak için o yol çok hayati önem taşıyor. Ve hükümet yetkilileri ve bürokratlar bu konuda bunun bilincindeler. Bir an önce yapmak için uğraşıyorlar. Işte şehrimizi sivil toplum örgütleri işte Valimiz, yerel idarecilerimiz, belediye başkanlarımız bunun hassasiyetinin bilincindeler. Herkes topyekun gayret ediyor. Karayolları da gayret gösteriyor. o Filyos sahil yolu projesi hayata geçecektir önümüzdeki birkaç yıl içerisinde öyle tahmin ediyorum O zaman da ekonomimiz çok daha büyük olacak” dedi.

"ZONGULDAK 300 MİLYONLUK RUS DÜNYASINA AÇILAN ANADOLU’UN ÇIKIŞ KAPISIDIR"

Zonguldak’ın coğrafi olarak konumundan dolayı çok Büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken MÜSİAD başkanı Abdulkadir Aktarı, “il ekonomisinin geleceğine çok olumlu bakıyorum ben. 
Zonguldak Anadolu'nun 300 milyonluk karşımızdaki Rus dünyasına  açılan çıkış kapısıdır. Yani İstanbul'dan sonra Orta Anadolu, Çorum'un, Çankırı'nın, Düzce'nin, Kayseri'nin Rus cumhuriyetlerine açılan çıkış kapısıdır. Dolayısıyla bunun bilincindedir herkes. Onun için de Zonguldak'a yatırım yapılıyor. Karayollarını yapıyorlar. Zonguldak’ımızınn geleceğine çok parlak bakıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Muhabir: Ercan Demir