Hayat pahalılığının artması, enflasyonun yükselmesi, bir çok alanda vatandaşı zora sokarken, ev sahibi ve kiracılar arasında da son aylarda büyük kriz ve sorunlar meydana geliyor.Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı her geçen gün büyük sorun ve anlaşmazlıkları sebep oluyor. Taraflar arasında bazı anlaşmazlıklar kavgaya kadar giderken, daha bilinçli olan bireyler ise sorunu mahkeme kapılarında çözmeyi tercih ediyor.

ADLİYE KORİDORLARINI KİRACI VE EV SAHİPLERİ DOLDURUYOR
2023 yılının ilk altı ayında ceza, suç, icra, boşanma gibi davalardan daha çok ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı dosyaları ile boy göstermeye başladı. Adliye koridorlarını son dönemlerde kiracı ve ev sahiplerini ağırlıyor.

6 AYDA 850 DOSYA OLUŞTU
2023 yılının ilk 6 ayında kiracı ve ev sahibi dosya sayısı 850 oldu.

KİRA DOSYALARINDA DA ARABULUCU DÖNEMİ BAŞLADI
Çıkan yeni yasa gereği Eylül ayından sonra ev sahibi kiracı arasındaki mahkeme dosyaları da arabulucu avukatlık bürolarına gidecek.

TÜRKER KAPKAÇ EV SAHİBİ-KİRACI ANLAŞMAZLIKLARINDA ARABULUCU DÖNEMİNİ İŞARET ETTİ
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına yeni dönem başladığını belirten Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç şunları söyledi;
“ Mahkemelerden aldığımız verilere göre 31 Temmuz tarihi itibariyle 850 dava açılmış. Bu enflasyon düzeninde 2 taraflı düşünmek gerekirse mal sahibi ve kiracı var. Kiracı kirasının artırılmamasını istiyor. Ev sahiplerinin bazıları da kiralarla geçiniyor. Onlarda gelirlerinin yok olmamasını talep ediyorlar. Her iki tarafta uyuşmazlık içine girdikleri için mahkeme dava sayıları arttı. Adalet Bakanlığının kararı ile ara bulucu süreci başlatıldı. Böylelikle zorunlu arabulucu dönemi başlayacak. Arabulucuda çözüme kavuşmayan dosyalar ise mahkeme yolu ile çözülecek."

(Haber: Ender Yüksel)