Kaan Erkam'ın yazdığı, Erhan Koltuk ve Ferdi Kazancıoğlu'nun yönettiği "Ah Süreyya", Belediye Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluştu. 
Tiyatro severler oyuna büyük bir ilgi gösterdi, salon tıklım tıklım tiyatro severlerle doldu.

Birikim Sahne, Zonguldak Sanat Tiyatrosu ve Zonguldak Kent Tiyatrosu'nun katkı verdiği 2 perdelik Müzikal Komedi oyunu Ah Süreyya'da: Onur Berber, Yusuf Kılıç, Dilay, Mete, Muharrem Akman Sevinç Özkan, Elvide Yıldız, Zeynep Şennur Sarıbaş, Erhal Koltuk, Serap Dumlupınar, Çağatay Döner, Ramazan Akyüz, Yılmaz Akpınar, Ömür Sağlam, Gülşah Gültepe Taş, Canan Nevin Çauk ve  Ferdi Kazancıoğlu rol aldı. 

1975 yılında Ankara Süreyya gazinosunda geçen olayların anlatıldığı  oyunda, Arabesk furyası başlamış. Pop müzik artık demode. Başrol kadın oyuncusu Süreyya küçücük bir kızdır. Annesi gazinoda çalışarak yalnız başına onu büyütmeye çalışmaktadır. Acı kader işte, zavallı annesi veremden hakkın rahmetine kavuşunca Süreyya'yı gazinonun emektarı, her işe koşanı Beyti Baba'yla tuvaletçi teyzesi büyütür.  Derken bir gün Gazinonun as solistinin trafik kazasında öldüğü haberi gelir. Kimse doğru düzgün üzülemez, çünkü başa çıkmaları gereken dünyevi meseleler vardır. Gazino akşam için tıklım tıklım doludur. Ayrıca ünlü bir kabadayı da gazinoyu şereflendirecektir. Ankara gazinosunun acilen 12 saat sonra sahneye çıkacak bir assoliste ihtiyacı vardır ve ellerindeki tek seçenek Süreyya'dır. Herkes el birliğiyle Süreyya'yı akşam için hazırlama yarışına girer. Bu telaşın arasında gölgelerin içinde yıllardır sabırla bekleyen sırlar ortaya çıkıyor...

Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sunar Arslan,  "8 Şubat'tan itibaren beşinci etkinliğimiz olan ah Süreyya adlı oyunun mutluluğunu yaşıyoruz.  Dernek olarak ilk tiyatro oyunumuz. Devamı gelecek.   
Sevgili Zonguldaklılarımıza müzikal bir komedi, moral motivasyon olarak bir oyun sergilemek istedik. Bayrama mutlu girmelerimi istedik.  Oyunumuzu izlemeye gelen tüm tiyatro severlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Oyun sonrasında açıklama yapan Zonguldak Sanat Tiyatrosu'ndan Erhal Koltuk Zonguldak Kent Tiyatrosu'ndan Ferdi Kazancıoğlu ve Birikim Sahne'den Engin Çöl, salona ihtiyaç duyduklarını ve salon sıkıntı çektiklerini ifade ederek yetkilere seslendiler.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz