Kübalı Vargas'ın Türkiye milli takımında büyük başarılara imza attığına dikkat çeken Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "diğer Siyasi partilerdeki vekillerimiz açıklama yapmışlar. Yabancı uyruklu diye. Bu vatandaşımız bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şu anda. Evet Türkiye'de öyle örnekler var ki bunlara baktığımız zaman en basit örneğini Vargas bir Küba vatandaşı. Geldi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu Ve milli takımımızda çok güzel başarılar elde etmemizi sağladı. Şimdi ona da mı karşı çıkalım?" dedi.

Bu  eleştirilerin ırkçılık anlamında atılan adımları körükleyebileceği uyarısında bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Gündemimiz Filistin'de uygulanan zulüm ama tabii ki Zonguldak yerel gündeme gelirsek de Türkiye Taş Kömürü'ne alınan işçilerle alakalı değişik değişik söylemleri bizler de duyuyoruz. Öncelikli olarak dün itibariyle 1500 Zonguldak'taki vatandaşımız müracaat eden vatandaşlarımız iş hakkına sahip oldular. Onlara hayırlı olsun dememiz gerekiyor öncelikli olarak. Bununla beraber Bartın ve Yenice'den de 500 işçinin kurası belirlenerek inşallah 2000  işçi STK kurumunda işe başlayacak. Aslında biz öyle bir noktaya odaklanmışız ki 2000 işçinin içinde 1999 ismi bir kenara bırakmıştık. 1 tane isim üzerine odaklanmış durumdayız. Ama şunu da vurgulamak istiyorum.

Bir dediğiniz gibi veya diğer Siyasi partilerdemki vekillerimiz açıklama yapmışlar. Yabancı uyruklu diye. Bu vatandaşımız bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şu anda. Evet Türkiye'de öyle örnekler var ki bunlara baktığımız zaman en basit örneğini Vargas bir Küba vatandaşı. Geldi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu Ve milli takımımızda çok güzel başarılar elde etmemizi sağladı. Şimdi ona da mı karşı çıkalım? Yani bu konuları artık aşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu aslında ırkçılık anlamında atılan adımları da körükleme anlamında bir başlangıç olur. Lütfen sizden ricamız bu konulara daha geniş çerçeveden Bakarak Zonguldak'ın faydasına ve Zonguldak'ın menfaatine ne olduysa onu ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Tekrar ben Zonguldak ve dün kurada çekilen vatandaşlarımıza hayırlı olsun demek istiyorum. İnşallah Türkiye'nin üretimine kömür üretimine ve enerjiye olan destekleri en iyi şekilde olacaktır diyorum TTK'ya destekleri, TTK'nın tekrar canlanması için gayretli çalışacaklarını ve alın teri dökeceklerine inanıyorum ben. Tekrar bütün vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun"
 

Kaynak: Ercan Demir