Zonguldak'ın Kilimli  ilçesi Gelik Beldesi’nde AK Parti'den 2 dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Burhan Sezgin, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday gösterilmedi.

Burhan Sezgin 'in aday gösterilmemesi beldede tepki ile karşılandı. Belde sakinleri Başkan Burhan Sezgin'i ziyaret ederek, yanında olduklarını ve kendisinden hangi partiye geçerse geçsin destekleyeceğinifade ettiler.

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin yaptığı açıklamada oldukça öfkeliydi.

Kendisinin 2 dönem başarılı görev yaptığını bir eksiğinin bir hatasının bulunmamasına rağmen kendisine neden aday gösterilmediğini sebebini dahi söylemediklerini belirten Belediye Başkanı Burhan Sezgin, "Gelik'te sadece AK Parti'nin seçim kazanmadığını göstereceğim" dedi. Başkan Burhan Sezgin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2 DÖNEM GÖREV YAPTIM BİR HATAMIN VE BİR EKSİĞİMİN OLDUĞUNU SANMIYORUM”

"Ben bu AK Parti'de iki  dönem görev yaptım. İnşallah yaptığım sürece de bir hatamın, bir eksiğimin olmadığını düşünüyorum. Başarılıydım. Belediyecilikle alakalı bana hiç kimsenin söylediği, yorum yaptığı bir şey yok. Son dakikaya kadar bekletildi. Neden belediye başkan adayı olmadığımı dahi bana söylemediler. Anlatmadılar.

“BİRİLERİNİN ‘KİRLİ PARA GÜCÜ’ ÖNE GEÇTİ”

Ama birilerinin para gücü, kirli para gücü. Onu yenmiş. Öyle duydum. Doğrudur, yalandır bilemeyeceğim.  Olacağı buydu ama biz de bu saatten sonra bize keşke bunu daha düzgün bir dille söyleselerdi.

AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİYORUM HANGİ PARTİYE GEÇECEĞİMİN KARARINI HENÜZ VERMEDİK”

Buradaki arkadaş grubumuzda, meclis üyeliğinde beni seven dostlarımla birlikte gelecek dönem adına ancak biz bu arkadaşlara müsaade etmeyeceğiz.

“GELİK'TE SADECE AK PARTİ'NİN SEÇİM KAZANMADIĞINI GÖSTERECEĞİM”

Gelik halkının ne kadar dik durduğunu ne kadar onurlu olduğunu sadece burada AK Parti'nin seçim kazanmadığını göstereceğiz. Burada şahısların da önemli olduğunu göstereceğiz.  Hangi partiye geçeceğinin kararını vermedik.  Yarın (Pazartesi) inşallah kesin karar verip ancak bir istifamızı vereceğiz. O partimize onlarla vedalaşıp inşallah önümüzdeki dönemde tercih edeceğiz.

Bizim için parti çok daha önemli değil. Biz zaten belediye başkanlarının partili olması bence doğru değil. Ama ne olursa olsun bir partiden gireceğiz. O partiyle birlikte inşallah yollarımızı birleşeceğiz. Şimdilik  söyleyeceklerimiz bu kadar"

Kaynak: Ercan Demir