Öz Sağlık-İş Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan;
"214.438 üye sayısı ile işkolumuzun liderliğini aralıksız sürdürüyoruz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan "6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İş kollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2023 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ" Resmi Gazete de yayımlandı. Buna göre Öz Sağlık-İş sağlık ve sosyal hizmet  işkolunda 214 bin 438 üye sayısı ile zirvedeki yerini korudu.
ÜYE SAYIMIZ  15 BİN ARTTI
Öz Sağlık-İş Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan yaptığı açıklamasında gururlu olduklarını belirterek yine zirvede olduklarını söyledi. Özcan;
 "Algılara en güzel cevabı işçi verdi. 214.438 üye sayısı ile işkolumuzun liderliğini aralıksız sürdürüyoruz" dedi. Özcan'ın açıklamaları şöyle;
 "Açıklanan istatistiklere göre Sendikamız yine Türkiye’nin en büyük 3. Sendikası unvanını da sürdürdü. Özellikle son aylarda sosyal medya üzerinden üyelerimizin istifa ettiği, başka sendikalara  geçtiği yönünde başlatılan kampanyalara da  en güzel cevabı sağlık ve sosyal hizmet işçileri verdi. Ocak ayından bu yana Sendikamızın  hem sahada sürdürdüğü  çalışmalar, hem de Genel Merkez olarak hükümet nezdinde yürütülen ısrarlı  çalışmalar sağlık ve sosyal hizmet işçisinin takdirini kazandı. Yayınlanan Temmuz ayı istatistiklerinde Sendikamızın üye sayısı bırakın azalmayı, bir önceki döneme  göre  15 bin artarken, bize en yakın sendikanın tüm algı ve oyunlarına sağlık ve sosyal hizmet işçisi rakamlarla cevap verdi.

HANİ AİLE BAKANLIĞI’NDA  YETKİYİ ALMIŞTINIZ?
Yayınlanan istatistikler sahadaki algı oyunlarını da bir bir ortaya koymuş oldu. Ocak ayından bu yana üye sayısını sadece 1500 artıran T. Sağlık İşçileri Sendikası’nın sosyal hizmet işçisini kandırmaya yönelik algıları da boşa çıkmış oldu. Ek Protokolle ilgili olarak elini dahi kıpırdatmayan, talep dahi etmeyen T. Sağlık, Sendikamız Öz Sağlık’ın gece gündüz demeden  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yürütmüş olduğu mücadeleye hemen her gün sosyal medya  üzerinden  algı  oyunları ile saldırmıştı. Öz Sağlık-İş’in üyesi ve sağlık ve sosyal hizmet işçisi nezdindeki itibarını sarsacaklarını zanneden çevrelere  en güzel cevap sağlık ve sosyal hizmet işçisi vermiş oldu. Bir önceki döneme göre  15 bin yeni sağlık ve sosyal hizmet işçisi sendikal mücadelede  haklarını ÖZ SAĞLIK-İŞ’e teslim etmiş oldu.
Yalanlarla sarsamazsınız
Algılarla kandıramazsınız
Sağlık ve Sosyal Hizmet işçisinin haklı mücadelesi yine  Öz Sağlık-İş’e  emanet. Bu zafer üyesinden teşkilatlarına genel merkezine kadar ÖZ SAĞLIK-İŞ Ailesinin ortak zaferidir. Hepimize  hayırlı  uğurlu olsun"

(Haber Merkezi)